Анализа: Инзаги је био бољи од Михајловића!

Бројке на страни Миланове легенде. Михајловић је добио скоро пет пута више новца за појачања и имао лакши распоред, али Милан не игра ништа боље.

Фудбал 22.09.2015 | 12:00
Анализа: Инзаги је био бољи од Михајловића!

Резултат после прве четири рунде каже да је Филипо Инзаги бољи од Синише Михајловића! Биланс после прве четири утакмице на клупи Росонера иде у корист бившег у односу на садашњег тренера. Инзаги је прошле сезоне стартовао са две победе, ремијем и поразом уз гол разлику 10:8. Михајловић је на клупи Росонера кренуо са две победе и два пораза, а гол разлика му је негативна- 5:6.

Српски тренер за сада није успео да се покаже као спасилац Росонера. Тачније, под већим притиском је него уочи почетка сезоне, с обзиром да Милан није заблистао ни у једном мечу. На мишиће је победио Емполи и Палермо на свом терену, а поражен је у гостима против Фиорентине и у градском дербију. Порази су били потуно заслужени, а победе над Тосканцима и Сицилијанцима су откриле многе мане Росонера које против јачих противника неће моћи да се сакрију.

Чак је Михајловић имао и лакши распоред него Инзаги претходне сезоне. Пипо је у прва четири кола играо са Лацијом (завршили као трећи), Пармом (која је имала више него солидан тим), Јувентусом и много јачим Емполијем него што је овај данашњи.

Сатисфакција Инзагију може да буде и чињеница да је Михајловић имао много већу и издашнију помоћ управе у склапању тима у прелазном року. Инзаги се практично ништа није питао прошлог лета. Галијани је тада за куповину појачања издвојио мизерних 20.000.000 евра и довео истрошене играче попут Алекса, Фернанда Тореса или Армера. Једино солидно појачање је био Жереми Менез.

Са друге стране, Михајловићу је клуб овог лета купио појачања у вредности од 90.000.000 евра. Српском тренеру су испуњене скупоцене жеље попут Ромањолија или Бертолаћије, а доведена су и два проверена имена у нападу…

И опет се не види никаква разлика у односу на претходну сезону. Да ли Михајловићу треба још времена да уигра новајлије или Милан заиста нема никакав квалитет да се врати у врх, показаће се врло брзо. До тада, Србин ће бити под великим притиском. У наредна четири кола га очекују три неугодна гостовања (Удинезе, Ђенова и Торино) и дерби на Сан Сиру са Наполијем.

Галијанију и Берлусконију остаје да се надају да нису тек тако клупску легенду после само годину дана пустили низ воду зарад довођења стручњака који је рекао да никада не би тренирао Милан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бијељина

22.09.2015 10:05

Па нека их тренира како химне да пјевају мозда то помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2015 11:03

Своју болест леци сам са собом