Analiza: Inzagi je bio bolji od Mihajlovića!

Brojke na strani Milanove legende. Mihajlović je dobio skoro pet puta više novca za pojačanja i imao lakši raspored, ali Milan ne igra ništa bolje.

Fudbal 22.09.2015 | 12:00
Analiza: Inzagi je bio bolji od Mihajlovića!

Rezultat posle prve četiri runde kaže da je Filipo Inzagi bolji od Siniše Mihajlovića! Bilans posle prve četiri utakmice na klupi Rosonera ide u korist bivšeg u odnosu na sadašnjeg trenera. Inzagi je prošle sezone startovao sa dve pobede, remijem i porazom uz gol razliku 10:8. Mihajlović je na klupi Rosonera krenuo sa dve pobede i dva poraza, a gol razlika mu je negativna- 5:6.

Srpski trener za sada nije uspeo da se pokaže kao spasilac Rosonera. Tačnije, pod većim pritiskom je nego uoči početka sezone, s obzirom da Milan nije zablistao ni u jednom meču. Na mišiće je pobedio Empoli i Palermo na svom terenu, a poražen je u gostima protiv Fiorentine i u gradskom derbiju. Porazi su bili potuno zasluženi, a pobede nad Toskancima i Sicilijancima su otkrile mnoge mane Rosonera koje protiv jačih protivnika neće moći da se sakriju.

Čak je Mihajlović imao i lakši raspored nego Inzagi prethodne sezone. Pipo je u prva četiri kola igrao sa Lacijom (završili kao treći), Parmom (koja je imala više nego solidan tim), Juventusom i mnogo jačim Empolijem nego što je ovaj današnji.

Satisfakcija Inzagiju može da bude i činjenica da je Mihajlović imao mnogo veću i izdašniju pomoć uprave u sklapanju tima u prelaznom roku. Inzagi se praktično ništa nije pitao prošlog leta. Galijani je tada za kupovinu pojačanja izdvojio mizernih 20.000.000 evra i doveo istrošene igrače poput Aleksa, Fernanda Toresa ili Armera. Jedino solidno pojačanje je bio Žeremi Menez.

Sa druge strane, Mihajloviću je klub ovog leta kupio pojačanja u vrednosti od 90.000.000 evra. Srpskom treneru su ispunjene skupocene želje poput Romanjolija ili Bertolaćije, a dovedena su i dva proverena imena u napadu…

I opet se ne vidi nikakva razlika u odnosu na prethodnu sezonu. Da li Mihajloviću treba još vremena da uigra novajlije ili Milan zaista nema nikakav kvalitet da se vrati u vrh, pokazaće se vrlo brzo. Do tada, Srbin će biti pod velikim pritiskom. U naredna četiri kola ga očekuju tri neugodna gostovanja (Udineze, Đenova i Torino) i derbi na San Siru sa Napolijem.

Galijaniju i Berluskoniju ostaje da se nadaju da nisu tek tako klupsku legendu posle samo godinu dana pustili niz vodu zarad dovođenja stručnjaka koji je rekao da nikada ne bi trenirao Milan.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bijeljina

22.09.2015 10:05

Pa neka ih trenira kako himne da pjevaju mozda to pomogne.

ODGOVORITE
Name

re

22.09.2015 11:03

Svoju bolest leci sam sa sobom