''Клетва'' побједника групних фаза прешла и на Србију!

Кошаркаши Србије и даље лече ране након што су изгубили у полуфиналу од Литваније, а затим и у борби за треће место од Француске на Европском првенству, пошто су групну фазу прошли као непоражени тим.

Кошарка 22.09.2015 | 11:40
''Клетва'' побједника групних фаза прешла и на Србију!

Међутим, оно што пулени Саше Ђорђевића нису знали је то, да на овом великом такмичењу влада својеврсно проклетство да онај који победи све утакмице у групној фази, мора да изгуби у одлучујућим мечевима.

У финалу су играле репрезентације Литваније и Шпаније. Литванија која је изгубила од Белгије у групној фази и Шпанија која је завршила друга на табели са чак два пораза од Србије и Италије.

Ипак, три непоражене екипе Србија, Француска и Грчка, нису се добро провеле на Европском првенству. Шпанија је узела скалп Грчкој у четвртфиналу и Француској у полуфиналу, док је Литванија избацила Србију на корак од медаље и Олимпијских игара.

Ипак, ово није издвојени случај јер се исто десило на последњих пет европских такмичења! Француска је 2013. изгубила од Немачке прву утакмицу и на крају била прва, док је Шпанија 2011. изгубила од Турске такође на почетку. "Фурија" је изгубила управо од Србије 2009. године па постала првак Европе, а 2007. Русија је изгубила од Шпаније, док је 2005. године, тадашњи шампион Грчка изгубила од Словеније на почетку.

Једина екипа која је успела да заврши првенство са свим победама од почетка до краја, била је репрезентација Литваније 2003. године!

Коментари / 0

Оставите коментар