''Kletva'' pobjednika grupnih faza prešla i na Srbiju!

Košarkaši Srbije i dalje leče rane nakon što su izgubili u polufinalu od Litvanije, a zatim i u borbi za treće mesto od Francuske na Evropskom prvenstvu, pošto su grupnu fazu prošli kao neporaženi tim.

Košarka 22.09.2015 | 11:40
''Kletva'' pobjednika grupnih faza prešla i na Srbiju!

Međutim, ono što puleni Saše Đorđevića nisu znali je to, da na ovom velikom takmičenju vlada svojevrsno prokletstvo da onaj koji pobedi sve utakmice u grupnoj fazi, mora da izgubi u odlučujućim mečevima.

U finalu su igrale reprezentacije Litvanije i Španije. Litvanija koja je izgubila od Belgije u grupnoj fazi i Španija koja je završila druga na tabeli sa čak dva poraza od Srbije i Italije.

Ipak, tri neporažene ekipe Srbija, Francuska i Grčka, nisu se dobro provele na Evropskom prvenstvu. Španija je uzela skalp Grčkoj u četvrtfinalu i Francuskoj u polufinalu, dok je Litvanija izbacila Srbiju na korak od medalje i Olimpijskih igara.

Ipak, ovo nije izdvojeni slučaj jer se isto desilo na poslednjih pet evropskih takmičenja! Francuska je 2013. izgubila od Nemačke prvu utakmicu i na kraju bila prva, dok je Španija 2011. izgubila od Turske takođe na početku. "Furija" je izgubila upravo od Srbije 2009. godine pa postala prvak Evrope, a 2007. Rusija je izgubila od Španije, dok je 2005. godine, tadašnji šampion Grčka izgubila od Slovenije na početku.

Jedina ekipa koja je uspela da završi prvenstvo sa svim pobedama od početka do kraja, bila je reprezentacija Litvanije 2003. godine!

Komentari / 0

Ostavite komentar