Вучић: Пробаћемо да организујемо турнир за Рио!

Премијер Србије наговестио је да би Србија могла да се укључи у борбу за организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре.

Кошарка 22.09.2015 | 09:00
Вучић: Пробаћемо да организујемо турнир за Рио!

Четврти смо – идемо у квалификације за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру, а оне ће бити ништа слабије од управо завршеног Еуробаскета.

Биће то сито и решето после којег ће само три најбоље репрезентације (5. - 11. јул 2016. године) изборити пласман на ОИ.

Одмах после пораза од Литваније у полуфиналу било је јасно да ће Србија тешко изборити право да организује један од тих турнира, јер ФИБА то наплаћује папрено – 1,75 милиона долара!?

Али, Влада Србије на челу с премијером Александром Вучићем размотриће могућност да помогне Кошаркашком савезу Србије и председнику Драгану Ђиласу, да се тај новац обезбеди и да се екипи, у тој мери, олакша сигурно тежак посао.

Председник Владе Србије Александар Вуцић примио је данас најбоље српске косаркаше и поручио им да не тугују због четвртог места на првенству Европе у Француској.

Вучић је честитао репрезентативцима због начина на који су представљали Србију током шампионата и изразио уверење да ће се пласирати на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Ови момци су показали велико срце и могу да им цеститам на четвртом место, сигурно могу и боље. У мало чему смо четврти у Европи. Осветлали су образ, показали су да Србија има тим који игра и бори се лавовски и изгара на терену", рекао је Вучић.

Он је председнику Кошаркаскиг савеза Србије Драгану Ђиласу обећао да ће Влада Србије покушати да издвоји средства да Београд буде домаћин једног од квалификационих турнира за Игре у Рио де Жанеиру.

"Немам шта да им замерим, моземо да будемо поносни како су представљали земљу. Убеђен сам да ће нам донети много медаља у будућности. Верујем да је она светла, јер ово је земља кошарке", поручио је Вучић.

Пријему су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, комплетна репрезентација и млади кошаркаси београдских клубова.

Вучић се нашалио рекавши да је Ђилас "веома несрећан" због тога што није могао да из Француске виче премијеру да "спреми паре", додавши да ће Србија наћи довољно новца да испуни своје обавезе према кошаркашима и свим другим спортистима.

Коментари / 0

Оставите коментар