Vučić: Probaćemo da organizujemo turnir za Rio!

Premijer Srbije nagovestio je da bi Srbija mogla da se uključi u borbu za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Košarka 22.09.2015 | 09:00
Vučić: Probaćemo da organizujemo turnir za Rio!

Četvrti smo – idemo u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru, a one će biti ništa slabije od upravo završenog Eurobasketa.

Biće to sito i rešeto posle kojeg će samo tri najbolje reprezentacije (5. - 11. jul 2016. godine) izboriti plasman na OI.

Odmah posle poraza od Litvanije u polufinalu bilo je jasno da će Srbija teško izboriti pravo da organizuje jedan od tih turnira, jer FIBA to naplaćuje papreno – 1,75 miliona dolara!?

Ali, Vlada Srbije na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem razmotriće mogućnost da pomogne Košarkaškom savezu Srbije i predsedniku Draganu Đilasu, da se taj novac obezbedi i da se ekipi, u toj meri, olakša sigurno težak posao.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucić primio je danas najbolje srpske kosarkaše i poručio im da ne tuguju zbog četvrtog mesta na prvenstvu Evrope u Francuskoj.

Vučić je čestitao reprezentativcima zbog načina na koji su predstavljali Srbiju tokom šampionata i izrazio uverenje da će se plasirati na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Ovi momci su pokazali veliko srce i mogu da im cestitam na četvrtom mesto, sigurno mogu i bolje. U malo čemu smo četvrti u Evropi. Osvetlali su obraz, pokazali su da Srbija ima tim koji igra i bori se lavovski i izgara na terenu", rekao je Vučić.

On je predsedniku Košarkaskig saveza Srbije Draganu Đilasu obećao da će Vlada Srbije pokušati da izdvoji sredstva da Beograd bude domaćin jednog od kvalifikacionih turnira za Igre u Rio de Žaneiru.

"Nemam šta da im zamerim, mozemo da budemo ponosni kako su predstavljali zemlju. Ubeđen sam da će nam doneti mnogo medalja u budućnosti. Verujem da je ona svetla, jer ovo je zemlja košarke", poručio je Vučić.

Prijemu su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kompletna reprezentacija i mladi košarkasi beogradskih klubova.

Vučić se našalio rekavši da je Đilas "veoma nesrećan" zbog toga što nije mogao da iz Francuske viče premijeru da "spremi pare", dodavši da će Srbija naći dovoljno novca da ispuni svoje obaveze prema košarkašima i svim drugim sportistima.

Komentari / 0

Ostavite komentar