Хрватској: Отворити границе или контрамјере

Премијер Србије Александар Вучић затражžио је од хрватских власти да повуку одлуку о заустављању теретног саобраћаја. У супротном, како је упозорио на ванредној конференцији за шšтампу, Србија ће предузети правне мере, а ако то не да резултат - повући ће и контрамере.

Србија 21.09.2015 | 22:53
Хрватској: Отворити границе или контрамјере

"Хрватска се заустављањем теретног саобраћаја понаша неодговорно, а, уколико то буде потрајало, мораћемо да уведемо контрамере, које ће више погодити Хрватску од нас", истакао је премијер Вучић.

Он је рекао да је заустављање теретног саобраћаја од стране Хрватске веома озбиљно питање, и да се Хрватска понаша, најблаже речено, неодговорно.

"„Молим хрватске власти, не зато што смо слаби, а они много јаки, већ као комшије, пријатеље, чланицу ЕУ, да повуку своје неодговорне одлуке које ни сами не знају на чему су засноване. У противном, због кршења бројних билатералних и међународних споразума бићемо принуђени да правним путем тражимо заштиту за своју земљу“", нагласио је премијер.

Он је казао да, ако се то не догоди у најкраћем року, Србија планира да уведе и контрамере. „

"Оне ће погодити далеко више њихову државу, него што њихове мере погађају нашу државу“", истакао је Вучић.

Премијер је критиковао хрватске власти зато што се четири, пет дана суочавају са таласом миграната, а већ свакодневно из те земље долазе неодговорне одлуке и изјаве. Наша земља, како је подсетио, суочена је више месеци са таласом избеглица, а нисмо давали неодговорне изјаве, нити икада заустављали саобраћај. „

"Ми пуштамо све камионе који долазе из Хрватске, а они не пуштају ниједан из из Србије у Хрватску. Наше стрпљење неће трајати до века"“, поручио је он.

Вучић је замолио ЕУ да уозбиљи и упозори своју чланицу да се не понаша тако, јер то није само антиеврпско понашање, већ је против сваких цивилизацијских норми. Према његовим речима Мађари су били поштени и затворили су обе стране, тако да су и они трпели штету. „

"Шта мисле да ми пуштамо све, а они се не јављају чак ни на телефон и не објашњавају о чему је реч. Јер мислите да смо импресионирани Хрватском и њеној моћи и снагом"“, истакао је Вучић рекавши да Србија мора да заштити своје државне интересе.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Освит

21.09.2015 17:42

Оцито да је Милановиц изгубио компас зарад јефтиних предизборних поена и сулудих потеза које повлаци задњих дана наноси огромну и директну економску стету не само Србији него и Хрватској.Требао му је неко објаснити колико је било теско послије рата успоставити поново коридор преко Хрватске и Србије за југоистоцну Европу,а који он својим потезима поново усмјерава на Мадарску и Румунију.Једини закљуцак је да је Орао пао и да није способан се носити и са најмањим проблемима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрамере

21.09.2015 18:33

Шта претиш?!Затварај границе! Народу је мука од ваших речи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

21.09.2015 18:35

Бојкотовати све производе сто долазе из ХР. Ниста не треба њихово куповати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

21.09.2015 19:05

Србијо ста си доцекала, да молис устасе свјетске силе га сломисе, али Слобо је легенда био и остао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пицоусти

21.09.2015 20:40

Правићемо Слобу од блата... За ове је*иветре он је био државник.

Name

005

22.09.2015 04:36

Е због Слобине политике Србија и јесте ту где је,тј. дно дна. А Хрватској ништа Србија не мозе ни у којем смислу.

Name

брчак

21.09.2015 19:14

Само увести санкције Хрватској,

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

21.09.2015 19:34

И ја сам за да се уведу мјере и забрани увоз из Хрватске јер ће код нас појефтинити све кад немају коме продати ко сад млијеко има већ по три куне

Name

тута

21.09.2015 20:04

Конацно једна паметна и од тебе.Па у зајам се и говеда лизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 03:21

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се ничега не боје, него зато што се ничега не стиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 04:44

Како се на (ново)хрватском казе примирје? - ПАЛИ !

ОДГОВОРИТЕ