Hrvatskoj: Otvoriti granice ili kontramjere

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražžio je od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja. U suprotnom, kako je upozorio na vanrednoj konferenciji za šštampu, Srbija će preduzeti pravne mere, a ako to ne da rezultat - povući će i kontramere.

Srbija 21.09.2015 | 22:53
Hrvatskoj: Otvoriti granice ili kontramjere

"Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas", istakao je premijer Vučić.

On je rekao da je zaustavljanje teretnog saobraćaja od strane Hrvatske veoma ozbiljno pitanje, i da se Hrvatska ponaša, najblaže rečeno, neodgovorno.

"„Molim hrvatske vlasti, ne zato što smo slabi, a oni mnogo jaki, već kao komšije, prijatelje, članicu EU, da povuku svoje neodgovorne odluke koje ni sami ne znaju na čemu su zasnovane. U protivnom, zbog kršenja brojnih bilateralnih i međunarodnih sporazuma bićemo prinuđeni da pravnim putem tražimo zaštitu za svoju zemlju“", naglasio je premijer.

On je kazao da, ako se to ne dogodi u najkraćem roku, Srbija planira da uvede i kontramere. „

"One će pogoditi daleko više njihovu državu, nego što njihove mere pogađaju našu državu“", istakao je Vučić.

Premijer je kritikovao hrvatske vlasti zato što se četiri, pet dana suočavaju sa talasom migranata, a već svakodnevno iz te zemlje dolaze neodgovorne odluke i izjave. Naša zemlja, kako je podsetio, suočena je više meseci sa talasom izbeglica, a nismo davali neodgovorne izjave, niti ikada zaustavljali saobraćaj. „

"Mi puštamo sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a oni ne puštaju nijedan iz iz Srbije u Hrvatsku. Naše strpljenje neće trajati do veka"“, poručio je on.

Vučić je zamolio EU da uozbilji i upozori svoju članicu da se ne ponaša tako, jer to nije samo antievrpsko ponašanje, već je protiv svakih civilizacijskih normi. Prema njegovim rečima Mađari su bili pošteni i zatvorili su obe strane, tako da su i oni trpeli štetu. „

"Šta misle da mi puštamo sve, a oni se ne javljaju čak ni na telefon i ne objašnjavaju o čemu je reč. Jer mislite da smo impresionirani Hrvatskom i njenoj moći i snagom"“, istakao je Vučić rekavši da Srbija mora da zaštiti svoje državne interese.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Osvit

21.09.2015 17:42

Ocito da je Milanovic izgubio kompas zarad jeftinih predizbornih poena i suludih poteza koje povlaci zadnjih dana nanosi ogromnu i direktnu ekonomsku stetu ne samo Srbiji nego i Hrvatskoj.Trebao mu je neko objasniti koliko je bilo tesko poslije rata uspostaviti ponovo koridor preko Hrvatske i Srbije za jugoistocnu Evropu,a koji on svojim potezima ponovo usmjerava na Madarsku i Rumuniju.Jedini zakljucak je da je Orao pao i da nije sposoban se nositi i sa najmanjim problemima.

ODGOVORITE
Name

Kontramere

21.09.2015 18:33

Šta pretiš?!Zatvaraj granice! Narodu je muka od vaših reči!

ODGOVORITE
Name

Srbin

21.09.2015 18:35

Bojkotovati sve proizvode sto dolaze iz HR. Nista ne treba njihovo kupovati.

ODGOVORITE
Name

soko

21.09.2015 19:05

Srbijo sta si docekala, da molis ustase svjetske sile ga slomise, ali Slobo je legenda bio i ostao.

ODGOVORITE
Name

Picousti

21.09.2015 20:40

Pravićemo Slobu od blata... Za ove je*ivetre on je bio državnik.

Name

005

22.09.2015 04:36

E zbog Slobine politike Srbija i jeste tu gde je,tj. dno dna. A Hrvatskoj ništa Srbija ne moze ni u kojem smislu.

Name

brčak

21.09.2015 19:14

Samo uvesti sankcije Hrvatskoj,

ODGOVORITE
Name

tetak mata

21.09.2015 19:34

I ja sam za da se uvedu mjere i zabrani uvoz iz Hrvatske jer će kod nas pojeftiniti sve kad nemaju kome prodati ko sad mlijeko ima već po tri kune

Name

tuta

21.09.2015 20:04

Konacno jedna pametna i od tebe.Pa u zajam se i goveda lizu.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 03:21

Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 04:44

Kako se na (novo)hrvatskom kaze primirje? - PALI !

ODGOVORITE