Министарка Удовички мора да да оставку!

Тешко да није била упозната са уценама своје сестре и из моралних разлога нек понуди оставку, кажу аналитичари

Србија 21.09.2015 | 17:20
 Министарка Удовички мора да да оставку!

Нико није изнад закона, па ни министарка за државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички.

То је порука њених колега из Владе после избијања афере „рекетирање“, кад је обелодањено да је њена рођена сестра Лидија уцењивала премијера Србије Александра Вучића и државу због градње ветропаркова.

Аналитичари не верују ни да она није знала шта јој сестра ради, те да због тога мора да понуди оставку, из моралних разлога.

Лидија, рођена сестра Кори Удовички, запослена је у америчкој компанији за изградњу ветропаркова „Континентал виндс“, која ради у региону.

Према речима више извора Курира, представници компаније покушали су да се пробију на српско тржиште и том приликом тражили да буду власник преносног система „Електромреже Србије“, иако по закону то једино може да буде држава.

Министарка је и јуче остала нема на питања новинара да ли су њена сестра и зет радили њој иза леђа и да ли је о афери разговарала с премијером, а први потпредседник Владе Ивица Дачић један је од ретких чланова кабинета који су се усудили да коментаришу наводе премијера.

Вучић је јасно рекао, и ја га у томе подржавам, да многи кругови, од политичких до економских, из земље, региона и света покушавају да вештачки умање резултате и успехе Владе - каже за Курир Дачић.

Одговарајући на питање да ли Удовички треба да понуди своју оставку, министар одбране Братислав Гашић за Курир каже да је то питање за њу.

Нико не сме бити изнад државе. Премијер ће у овом случају донети најбољу могућу одлуку, као и више пута до сада - рекао је Гашић.

И шеф демократа у Скупштини Србије Борислав Стефановић истиче да је рекетирање озбиљно кривично дело и да тиме треба да се позабаве надлежне институције.

Реч је о озбиљним оптужбама и министарка мора да објасни како је до тога дошло - рекао је Стефановић.

Политички аналитичар Бранко Радун истиче да, осим објашњена, министарка има и моралну обавезу да понуди своју оставку, с обзиром на то да је готово немогуће да није знала за целу аферу.

Већ неко време се по кулоарима говори о том рекету, тешко је поверовати да она није знала за то. У свакој нормалној европској земљи оваква афера аутоматски повлачи и оставку - каже Радун.

И аналитичар Милан Николић сагласан је да је реч о озбиљним оптужбама које надлежни треба да истраже.

Уколико се испостави да је министарка била упозната с деловањем своје сестре, она ће имати моралну обавезу да поднесе оставку - каже Николић.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ма

21.09.2015 15:48

Хтјела и она мало милиона преко народне грбаце -БАНДА БЕЛОСВЈЕТСКА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сестра

21.09.2015 17:05

Па, наравно да је знала! Само луд може поверовати у то да није знала! Тешко нама са оваквим министрима!

ОДГОВОРИТЕ