Ministarka Udovički mora da da ostavku!

Teško da nije bila upoznata sa ucenama svoje sestre i iz moralnih razloga nek ponudi ostavku, kažu analitičari

Srbija 21.09.2015 | 17:20
 Ministarka Udovički mora da da ostavku!

Niko nije iznad zakona, pa ni ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

To je poruka njenih kolega iz Vlade posle izbijanja afere „reketiranje“, kad je obelodanjeno da je njena rođena sestra Lidija ucenjivala premijera Srbije Aleksandra Vučića i državu zbog gradnje vetroparkova.

Analitičari ne veruju ni da ona nije znala šta joj sestra radi, te da zbog toga mora da ponudi ostavku, iz moralnih razloga.

Lidija, rođena sestra Kori Udovički, zaposlena je u američkoj kompaniji za izgradnju vetroparkova „Kontinental vinds“, koja radi u regionu.

Prema rečima više izvora Kurira, predstavnici kompanije pokušali su da se probiju na srpsko tržište i tom prilikom tražili da budu vlasnik prenosnog sistema „Elektromreže Srbije“, iako po zakonu to jedino može da bude država.

Ministarka je i juče ostala nema na pitanja novinara da li su njena sestra i zet radili njoj iza leđa i da li je o aferi razgovarala s premijerom, a prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić jedan je od retkih članova kabineta koji su se usudili da komentarišu navode premijera.

Vučić je jasno rekao, i ja ga u tome podržavam, da mnogi krugovi, od političkih do ekonomskih, iz zemlje, regiona i sveta pokušavaju da veštački umanje rezultate i uspehe Vlade - kaže za Kurir Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li Udovički treba da ponudi svoju ostavku, ministar odbrane Bratislav Gašić za Kurir kaže da je to pitanje za nju.

Niko ne sme biti iznad države. Premijer će u ovom slučaju doneti najbolju moguću odluku, kao i više puta do sada - rekao je Gašić.

I šef demokrata u Skupštini Srbije Borislav Stefanović ističe da je reketiranje ozbiljno krivično delo i da time treba da se pozabave nadležne institucije.

Reč je o ozbiljnim optužbama i ministarka mora da objasni kako je do toga došlo - rekao je Stefanović.

Politički analitičar Branko Radun ističe da, osim objašnjena, ministarka ima i moralnu obavezu da ponudi svoju ostavku, s obzirom na to da je gotovo nemoguće da nije znala za celu aferu.

Već neko vreme se po kuloarima govori o tom reketu, teško je poverovati da ona nije znala za to. U svakoj normalnoj evropskoj zemlji ovakva afera automatski povlači i ostavku - kaže Radun.

I analitičar Milan Nikolić saglasan je da je reč o ozbiljnim optužbama koje nadležni treba da istraže.

Ukoliko se ispostavi da je ministarka bila upoznata s delovanjem svoje sestre, ona će imati moralnu obavezu da podnese ostavku - kaže Nikolić.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ma

21.09.2015 15:48

Htjela i ona malo miliona preko narodne grbace -BANDA BELOSVJETSKA !

ODGOVORITE
Name

Sestra

21.09.2015 17:05

Pa, naravno da je znala! Samo lud može poverovati u to da nije znala! Teško nama sa ovakvim ministrima!

ODGOVORITE