ФИФА одбила Барселону за Турана, суспензија остаје!

После тешке повреде Рафиње Алкантаре, Барселона је завршила сву папирологију око ранијег регистровања Арде Турана, али је ФИФА блокирала тај поступак.

Фудбал 21.09.2015 | 16:20
ФИФА одбила Барселону за Турана, суспензија остаје!

Као што вероватно знате, тиму из Каталоније забрањено је да региструје појачања пре јануара – због малверзација приликом довођења малолетних играча – али се повредом Бразилца отворила правна могућност да се Турчин или Алеш Видал, придошлица из Севиље, ипак регистурују раније.

Млади везиста покидао је предњи укрштени лигамент у ремију против Роме у Лиги шампиона (1:1), па му следи вишемесечна пауза.

Како је пренео каталонски Спорт, изјаву правника Тонија Фреиша, акутелни првак Европе стекао је право да, услед тешке повреде првотимца, на његово место региструје другог играча. Како је Барси казна званично истекла првог септембра, челници тима са Ноу Кампа експресно су упутили захтев за регистрацију Турана шпанском Савезу.

РФЕФ је одобрио захтев Барселоне, али се убрзо јавила Светска фудбалска федерација – подсетивши обе стране да Каталонци не могу да региструју нове играче до јануара 2016. године.

Коментари / 0

Оставите коментар