FIFA odbila Barselonu za Turana, suspenzija ostaje!

Posle teške povrede Rafinje Alkantare, Barselona je završila svu papirologiju oko ranijeg registrovanja Arde Turana, ali je FIFA blokirala taj postupak.

Fudbal 21.09.2015 | 16:20
FIFA odbila Barselonu za Turana, suspenzija ostaje!

Kao što verovatno znate, timu iz Katalonije zabranjeno je da registruje pojačanja pre januara – zbog malverzacija prilikom dovođenja maloletnih igrača – ali se povredom Brazilca otvorila pravna mogućnost da se Turčin ili Aleš Vidal, pridošlica iz Sevilje, ipak registuruju ranije.

Mladi vezista pokidao je prednji ukršteni ligament u remiju protiv Rome u Ligi šampiona (1:1), pa mu sledi višemesečna pauza.

Kako je preneo katalonski Sport, izjavu pravnika Tonija Freiša, akutelni prvak Evrope stekao je pravo da, usled teške povrede prvotimca, na njegovo mesto registruje drugog igrača. Kako je Barsi kazna zvanično istekla prvog septembra, čelnici tima sa Nou Kampa ekspresno su uputili zahtev za registraciju Turana španskom Savezu.

RFEF je odobrio zahtev Barselone, ali se ubrzo javila Svetska fudbalska federacija – podsetivši obe strane da Katalonci ne mogu da registruju nove igrače do januara 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar