ДК: Опстали Швајцарци, Хрватска и САД!

Тениска репрезентација Швајцарске обезбедила је опстанак у Светској групи Дејвис купа пошто је у Женеви победила Холандију са 4:1.

Тенис 21.09.2015 | 16:00
ДК: Опстали Швајцарци, Хрватска и САД!

Швајцарску је до победе предводио други тенисер света Роџер Федерер, који је данас донео трећи поен свом тиму победом над 144. играчем на АТП листи Тијемом де Бакером од 3:0 у сетовима (6:3, 6:2, 6:4).

Федерер је и у петак донео поен Швајцарској, као и Стен Вавринка, а у данашњем последњем мечу Хенри Лаксонен победио је Тима ван Ријтохвена са 7:6, 6:3.

Федерер и Вавринка нису још одлучили да ли ће следеће сезоне играти у Дејвис купу због згуснутог календара, пошто ће се 2016. године између Вимблдона и Ју Ес опена играти олимпијски турнир у Рио де Жанеиру. У Светској групи Дејвис купа играће и Италија, која је данас у Иркуцку победила Русију са 4:1, Словачка, која је у Гдињи победила Пољску са 3:2, као и Чешка која је победила Индију у Њу Делхију са 3:1.

Селекција САД победила је у Ташкенту Узбекистан са 3:1, Хрватска је у Флоријанополису победила Бразил са 3:1 и Немачка са недостижних 3:1 против Доминиканске Републике у Санто Домингу.

Коментари / 0

Оставите коментар