DK: Opstali Švajcarci, Hrvatska i SAD!

Teniska reprezentacija Švajcarske obezbedila je opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa pošto je u Ženevi pobedila Holandiju sa 4:1.

Tenis 21.09.2015 | 16:00
DK: Opstali Švajcarci, Hrvatska i SAD!

Švajcarsku je do pobede predvodio drugi teniser sveta Rodžer Federer, koji je danas doneo treći poen svom timu pobedom nad 144. igračem na ATP listi Tijemom de Bakerom od 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4).

Federer je i u petak doneo poen Švajcarskoj, kao i Sten Vavrinka, a u današnjem poslednjem meču Henri Laksonen pobedio je Tima van Rijtohvena sa 7:6, 6:3.

Federer i Vavrinka nisu još odlučili da li će sledeće sezone igrati u Dejvis kupu zbog zgusnutog kalendara, pošto će se 2016. godine između Vimbldona i Ju Es opena igrati olimpijski turnir u Rio de Žaneiru. U Svetskoj grupi Dejvis kupa igraće i Italija, koja je danas u Irkucku pobedila Rusiju sa 4:1, Slovačka, koja je u Gdinji pobedila Poljsku sa 3:2, kao i Češka koja je pobedila Indiju u Nju Delhiju sa 3:1.

Selekcija SAD pobedila je u Taškentu Uzbekistan sa 3:1, Hrvatska je u Florijanopolisu pobedila Brazil sa 3:1 i Nemačka sa nedostižnih 3:1 protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu.

Komentari / 0

Ostavite komentar