Марковић: Европско? Не знам! Ђорђевић: Бићеш тамо!

Занимљив разговор заменика капитена и селектора после пораза наше репрезентације у мечу за треће место на Еуробаскету.

Кошарка 21.09.2015 | 14:20
Марковић: Европско? Не знам! Ђорђевић: Бићеш тамо!

Сефане, шта мислите о систему такмичења на наредном Европском првенству у кошарци?

"Уххх, не могу о томе да размишљам, можда не будем ту", рекао је Стефан Марковић после пораза репрезентације Србије од Француске у мечу за 3. место.

"Бићеш ту", кратко се убацио селектор Александар Ђорђевић.

Овај дијалог издвојио се као "хајлајт" обраћања наших јавности после другог пораза у низу на Еуробаскету, пораза који нас је оставио без медаље иако смо имали серију од седам успеха.

"Стефанове речи су наш карактер. Његов начин игре је оно што смо ми. Он је срце овог тима и зато је овде са мном. Сви су га пратили целог лета. Ми, играчи... Наравно, свима је жао због резултата ове утакмице, али постоји много разлога због чега је овако", рекао је Ђорђевић и наставио:


"Честитам француској екипи, играчима, стручном штабу и федерацији, као и организацији, јер је све било јако добро организовано. Само ћу зато стати овде и добро знам зашто", остао је Ђорђевић недоречен, мада је лако претпоставити да је био незадовољан критеријумом суђена у мечу за бронзу.

"Честитам мојим играчима, мом тиму. Постоји разлог зашто неки моји играчи нису имали енергије да заврше ово јако такмичење, дуго такмичење, на најбољи начин и то је последица неких повреда, али сад смо видели шта значи припрема", рекао је "Сале Национале" и доедао:

"Кад дођете на овај ниво, схватите шта значи оваква кошарка. Сви играчи морају да буду поносни. Следеће године ће сигурно бити много боље", поручио је и подсетио како је текао овај турнир и шта су били основни циљеви.

"Нико није био сигуран 100 одсто да ли ћемо уопште проћи групу. То је Коле (селектор Француске, прим. аут) рекао, да нису имали јаку утамицу у групи, па да су имали најјачу утакмицу у четвртфиналу. Ми смо имали супротно и зато се такмичење можда поиграло са нама са жребом. Томе смо се насмејали, па смо кренули да радимо", рекао је Ђорђевић.

"На крају, нико није срећан, наравно", слегао је раменима Марковић.

"Ипак, радили смо напорно цело лето, имали смо један циљ и на крају га нисмо остварили. Постоје жаљења, али мислим да смо дали све што смо имали. Поносан сам на цео тим, на стручни штаб. Још једном, веома сам поносан на њих. Вратићемо се следећег лета и борити се још јаче. То је наш менталитет, наш циљ и никад нећемо стати", послао је поруку која враћа веру у то да ће нас ова генерација још радовати.

Хвала селекторе, хвала момци!

А, сад правац Рио - тамо вам је место!

Коментари / 0

Оставите коментар