Marković: Evropsko? Ne znam! Đorđević: Bićeš tamo!

Zanimljiv razgovor zamenika kapitena i selektora posle poraza naše reprezentacije u meču za treće mesto na Eurobasketu.

Košarka 21.09.2015 | 14:20
Marković: Evropsko? Ne znam! Đorđević: Bićeš tamo!

Sefane, šta mislite o sistemu takmičenja na narednom Evropskom prvenstvu u košarci?

"Uhhh, ne mogu o tome da razmišljam, možda ne budem tu", rekao je Stefan Marković posle poraza reprezentacije Srbije od Francuske u meču za 3. mesto.

"Bićeš tu", kratko se ubacio selektor Aleksandar Đorđević.

Ovaj dijalog izdvojio se kao "hajlajt" obraćanja naših javnosti posle drugog poraza u nizu na Eurobasketu, poraza koji nas je ostavio bez medalje iako smo imali seriju od sedam uspeha.

"Stefanove reči su naš karakter. Njegov način igre je ono što smo mi. On je srce ovog tima i zato je ovde sa mnom. Svi su ga pratili celog leta. Mi, igrači... Naravno, svima je žao zbog rezultata ove utakmice, ali postoji mnogo razloga zbog čega je ovako", rekao je Đorđević i nastavio:


"Čestitam francuskoj ekipi, igračima, stručnom štabu i federaciji, kao i organizaciji, jer je sve bilo jako dobro organizovano. Samo ću zato stati ovde i dobro znam zašto", ostao je Đorđević nedorečen, mada je lako pretpostaviti da je bio nezadovoljan kriterijumom suđena u meču za bronzu.

"Čestitam mojim igračima, mom timu. Postoji razlog zašto neki moji igrači nisu imali energije da završe ovo jako takmičenje, dugo takmičenje, na najbolji način i to je posledica nekih povreda, ali sad smo videli šta znači priprema", rekao je "Sale Nacionale" i doedao:

"Kad dođete na ovaj nivo, shvatite šta znači ovakva košarka. Svi igrači moraju da budu ponosni. Sledeće godine će sigurno biti mnogo bolje", poručio je i podsetio kako je tekao ovaj turnir i šta su bili osnovni ciljevi.

"Niko nije bio siguran 100 odsto da li ćemo uopšte proći grupu. To je Kole (selektor Francuske, prim. aut) rekao, da nisu imali jaku utamicu u grupi, pa da su imali najjaču utakmicu u četvrtfinalu. Mi smo imali suprotno i zato se takmičenje možda poigralo sa nama sa žrebom. Tome smo se nasmejali, pa smo krenuli da radimo", rekao je Đorđević.

"Na kraju, niko nije srećan, naravno", slegao je ramenima Marković.

"Ipak, radili smo naporno celo leto, imali smo jedan cilj i na kraju ga nismo ostvarili. Postoje žaljenja, ali mislim da smo dali sve što smo imali. Ponosan sam na ceo tim, na stručni štab. Još jednom, veoma sam ponosan na njih. Vratićemo se sledećeg leta i boriti se još jače. To je naš mentalitet, naš cilj i nikad nećemo stati", poslao je poruku koja vraća veru u to da će nas ova generacija još radovati.

Hvala selektore, hvala momci!

A, sad pravac Rio - tamo vam je mesto!

Komentari / 0

Ostavite komentar