СЛС: И Нишлије ''укочиле'' Партизан!

После пораза у дербију, шампион Србије разочарао је и против тврдог Радничког. "Кизо одлази" и "Управа напоље" у Хумској.

Фудбал 20.09.2015 | 22:45
СЛС: И Нишлије ''укочиле'' Партизан!

У Европи три бода из једне утакмице!

У Србији бод из две утакмице!

Такав је учинак фудбалера Партизана у претходних осам дана, у мечевима са Црвеном звездом, АЗ Алкмаром и Радничким из Ниша.

Епилог? Пад на десет бодова заостатка за највећим ривалом у Србији и зебња пред меч са Радом у среду, у којем ће тим Зорана Милинковића надокнадити меч мање који има у односу на лидера.

"Парни ваљак" и "Реал са Нишаве" састали су се пред око 3.000 навијача у последњој утакмици 10. кола Суперлиге, уједно једине остављене за ову недељу, 20. септембра. Поделили су бодове. Мада ако питате навијаче Партизана - шампион је изгубио два, због чега је вече завршено повицима: "Управа, напоље" и "Кизо, одлази".

Партизан – Раднички 0:0!

Борбене, дисциплиноване и срчане Нишлије вратиле су овог лета два бода из Београда, практично сменивши "пола" руководства Црвене звезде после августовских 1:1 у Љутице Богдана, а сада оставивши и Хумску у одјецима незадовољства навијача.

Милан Раставац, мало и недовољно хваљени шеф струке Нишлија, у 2015. години није победио, али није ни изгубио од "вечитих" – 0:0, 0:0, 1:1, 0:0. Ни Партизан Марка Николића ни Партизан Зорана Милинковића није му дао гол у Хумској.

Ово је био први реми Партизана у девет утакмица у шампионату, уз чак три пораза, а већ шести нерешени исход на мечевима "мераклија". Требало би проверити тај податак, али сви су изгледи да присуствујемо најгорем старту црно-белих у лиги од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Црно-бели су у четвртак увече забележили јако вредну и важну победу на старту Лиге Европе, надигравши АЗ Алкмар резултатом 3:2, чиме је поправљена атмосфера у клубу и око њега нарушена поразом у "вечитом дербију" претходног викенда (3:1).

Али, прилично измењен састав који је истрчао ове вечери на исти травњак, није искористио ту "искру" која је запаљена у Европи.

У односу на тај меч тренер Милинковић направио је неколико измена, које су довеле до тога да трака заврши на руци младог Дарка Брашанца, трећег капитена у одсуству Саше Илића и Стефана Бабовића. У стартних 11, први пут од краја августа када је доживео тешку повреду скочног зглоба, нашао се и Валериј Божинов, који је после просечне партије замењен у другом полувремену.

Раставац се опет одлучио за нешто затворенију варијанту, са двојицом дефанзивних везиста и једним шипицем, Ашћерићем, који је као прави сидраш успевао да задржи лопту високо, да помери последњу линију одбране црно-белих, али који је направио потпуно непотребан трзај, тачније рефлекс, у 58. минуту, када се на секунд активирао из офсајд позиције и позвао помоћног судију да сигнализира недозовљену позицију главном арбитру, Дејану Димитријевићу.

Тако је Ашћерићев саиграч Марко Блажић остао без прилике да у 58. минуту истрчи сам пред Живка Живковића и можда реши ту ситуацију голом.

И пре и после тога, Партизан је био привидно офанзивнији тим, јер се Раднички јесте бранио, али није дозволио фавориту да се ниједног тренутка опусти, не стрепећи за свој гол. Нишлије су се у свакој ситуацији, када је би освајали лопту, "ишли горе", чак и у надокнади времена.

Али, далеко од тога да се Партизан није испромашивао. Пре свих, Абубакар Оумару, који је имао прву велику шансу на мечу и потом још две-три прилике да угрози сјајног Александра Јовановића на голу гостију. Чим је ушао уместо рековалесцента Божинова, млади Иван Шапоњић ушао је у шансу утакмице, али је и њему Јовановић одбранио ударац.

Последњу шансу на мечу пропустио је још један резервиста Ален Стевановић, који је добрих 20 минута цепкао одбрану Радничког по левој страни, а када је коначно у 94. минуту ушао у стопостотну шансу, искоса са леве стране није ни тукао како треба, а ни центрирао, у ситуацији када је имао бар тројицу играча проед себе у казненом простору.

Пар секунди касније, Димитријевић је свирнуо чувених "пи пи пиииииииииип", што је био позив за навијаче да потерају тренера и Управу.

Видећемо шта ће од тога бити...

РЕЗУЛТАТИ:


Спартак - Борац Чачак 0:0

Војводина - Рад 1:2 (1:1)
/Настић 19 - Трнинић 28, Лутовац 85/

Јагодина - Црвена звезда 0:3 (0:2)
/Срнић 7, Плавшић 29, Вијеира 87/

Јавор - Чукарички 0:0

Металац - Радник Сурдулица 2:2 (2:1)
/Оташевић 5, Букорац 39 – Ћулум 41, 90+2/

Младост Лучани - Вождовац 0:0

Нови Пазар - ОФК Београд 1:0 (1:0)
/Павловић 25/

Партизан - Раднички 0:0

ТАБЕЛА: Црвена звезда 26, Јавор 20, Партизан (-1) 16, Војводина (-1) 16, Нови Пазар 15, Раднички 15, Борац 15, Чукарички 15, Рад (-1) 12, Спартак 11, Металац 10, Вождовац 10, Младост 10, Радник 7, ОФК Београд 6, Јагодина (-1) 6.

Коментари / 0

Оставите коментар