SLS: I Nišlije ''ukočile'' Partizan!

Posle poraza u derbiju, šampion Srbije razočarao je i protiv tvrdog Radničkog. "Kizo odlazi" i "Uprava napolje" u Humskoj.

Fudbal 20.09.2015 | 22:45
SLS: I Nišlije ''ukočile'' Partizan!

U Evropi tri boda iz jedne utakmice!

U Srbiji bod iz dve utakmice!

Takav je učinak fudbalera Partizana u prethodnih osam dana, u mečevima sa Crvenom zvezdom, AZ Alkmarom i Radničkim iz Niša.

Epilog? Pad na deset bodova zaostatka za najvećim rivalom u Srbiji i zebnja pred meč sa Radom u sredu, u kojem će tim Zorana Milinkovića nadoknaditi meč manje koji ima u odnosu na lidera.

"Parni valjak" i "Real sa Nišave" sastali su se pred oko 3.000 navijača u poslednjoj utakmici 10. kola Superlige, ujedno jedine ostavljene za ovu nedelju, 20. septembra. Podelili su bodove. Mada ako pitate navijače Partizana - šampion je izgubio dva, zbog čega je veče završeno povicima: "Uprava, napolje" i "Kizo, odlazi".

Partizan – Radnički 0:0!

Borbene, disciplinovane i srčane Nišlije vratile su ovog leta dva boda iz Beograda, praktično smenivši "pola" rukovodstva Crvene zvezde posle avgustovskih 1:1 u Ljutice Bogdana, a sada ostavivši i Humsku u odjecima nezadovoljstva navijača.

Milan Rastavac, malo i nedovoljno hvaljeni šef struke Nišlija, u 2015. godini nije pobedio, ali nije ni izgubio od "večitih" – 0:0, 0:0, 1:1, 0:0. Ni Partizan Marka Nikolića ni Partizan Zorana Milinkovića nije mu dao gol u Humskoj.

Ovo je bio prvi remi Partizana u devet utakmica u šampionatu, uz čak tri poraza, a već šesti nerešeni ishod na mečevima "meraklija". Trebalo bi proveriti taj podatak, ali svi su izgledi da prisustvujemo najgorem startu crno-belih u ligi od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Crno-beli su u četvrtak uveče zabeležili jako vrednu i važnu pobedu na startu Lige Evrope, nadigravši AZ Alkmar rezultatom 3:2, čime je popravljena atmosfera u klubu i oko njega narušena porazom u "večitom derbiju" prethodnog vikenda (3:1).

Ali, prilično izmenjen sastav koji je istrčao ove večeri na isti travnjak, nije iskoristio tu "iskru" koja je zapaljena u Evropi.

U odnosu na taj meč trener Milinković napravio je nekoliko izmena, koje su dovele do toga da traka završi na ruci mladog Darka Brašanca, trećeg kapitena u odsustvu Saše Ilića i Stefana Babovića. U startnih 11, prvi put od kraja avgusta kada je doživeo tešku povredu skočnog zgloba, našao se i Valerij Božinov, koji je posle prosečne partije zamenjen u drugom poluvremenu.

Rastavac se opet odlučio za nešto zatvoreniju varijantu, sa dvojicom defanzivnih vezista i jednim šipicem, Ašćerićem, koji je kao pravi sidraš uspevao da zadrži loptu visoko, da pomeri poslednju liniju odbrane crno-belih, ali koji je napravio potpuno nepotreban trzaj, tačnije refleks, u 58. minutu, kada se na sekund aktivirao iz ofsajd pozicije i pozvao pomoćnog sudiju da signalizira nedozovljenu poziciju glavnom arbitru, Dejanu Dimitrijeviću.

Tako je Ašćerićev saigrač Marko Blažić ostao bez prilike da u 58. minutu istrči sam pred Živka Živkovića i možda reši tu situaciju golom.

I pre i posle toga, Partizan je bio prividno ofanzivniji tim, jer se Radnički jeste branio, ali nije dozvolio favoritu da se nijednog trenutka opusti, ne strepeći za svoj gol. Nišlije su se u svakoj situaciji, kada je bi osvajali loptu, "išli gore", čak i u nadoknadi vremena.

Ali, daleko od toga da se Partizan nije ispromašivao. Pre svih, Abubakar Oumaru, koji je imao prvu veliku šansu na meču i potom još dve-tri prilike da ugrozi sjajnog Aleksandra Jovanovića na golu gostiju. Čim je ušao umesto rekovalescenta Božinova, mladi Ivan Šaponjić ušao je u šansu utakmice, ali je i njemu Jovanović odbranio udarac.

Poslednju šansu na meču propustio je još jedan rezervista Alen Stevanović, koji je dobrih 20 minuta cepkao odbranu Radničkog po levoj strani, a kada je konačno u 94. minutu ušao u stopostotnu šansu, iskosa sa leve strane nije ni tukao kako treba, a ni centrirao, u situaciji kada je imao bar trojicu igrača proed sebe u kaznenom prostoru.

Par sekundi kasnije, Dimitrijević je svirnuo čuvenih "pi pi piiiiiiiiiip", što je bio poziv za navijače da poteraju trenera i Upravu.

Videćemo šta će od toga biti...

REZULTATI:


Spartak - Borac Čačak 0:0

Vojvodina - Rad 1:2 (1:1)
/Nastić 19 - Trninić 28, Lutovac 85/

Jagodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Srnić 7, Plavšić 29, Vijeira 87/

Javor - Čukarički 0:0

Metalac - Radnik Surdulica 2:2 (2:1)
/Otašević 5, Bukorac 39 – Ćulum 41, 90+2/

Mladost Lučani - Voždovac 0:0

Novi Pazar - OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Pavlović 25/

Partizan - Radnički 0:0

TABELA: Crvena zvezda 26, Javor 20, Partizan (-1) 16, Vojvodina (-1) 16, Novi Pazar 15, Radnički 15, Borac 15, Čukarički 15, Rad (-1) 12, Spartak 11, Metalac 10, Voždovac 10, Mladost 10, Radnik 7, OFK Beograd 6, Jagodina (-1) 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar