"Одговараће се за негативне извјештаје"

У наставку сједнице Парламента Српске разматраће се негативни ревизорски извјештаји за Министарство здравства и за Агенцију за аграрна плаћања, као и извјештаји о стању у банкарском систему и резултатима рада Агенције за банкарство најавио је Бранислав Бореновић у Дневнику 2 БН ТВ.

Република Српска 20.09.2015 | 20:59
"Одговараће се за негативне извјештаје"

Бројни пропусти су већ утврђени наглашава он и додаје да ће за све непревилности у пословању неко морати да сноси одговорност.

“Показало се да постоји много неправилности и ми очекујемо да неко мора сносити одговорност за то. Предложићемо заједнички закључак да Влада Републике Српске разријеши министра здравља, а то је најмање што се може урадити у овом моменту” истиче Бореновић.

Потпредседник ПДП-а наводи да је Влада Републике Српске издала гаранцију без сагласности Нрадодне скупштине од преко 12 милиона КМ према извођачу радова “Линер” на изградњи КЦ у Бањалуци, што како Бореновић наводи представља преседан.

“Поставља се сада кључно питање да ли има још таквих докумената и аката које је доносила Влада без сагласности Народне скупштине Републике Српске што је по нама више него кривично дјело када су у питању такве радње”, јасан је Бореновић

Бореновић је истакао и то да Влада Републике Српске на све начине покушава да заташка било какву причу о пропасти Бобар Банке и стању у Балкан Инвестмент банци. Он истиче да није изненађен како каже, овако очајним потезим Владе Републике Српке када жели да преко повећања акциза или повећања стопе ПДВ-а дође до новца како би се исплатиле буџетске потребе.

“Ми ћемо жестоко реаговати. Тражићемо ако ништа друго да одговорност за стање у тим секторима који носе негативне предзнаке буду именовани од стране оних људи који воде те ресоре”, каже Бореновић и додаје:

"Влада Републике Српске већ дужи низ година има лоше потезе, посебно када је ријеч о задуживању па је најављно задужење Српске за нових 15 милиона марака путем нове емисије трезорских записа јасан показатељ хроничног недостатка новца у буџету.

"По први пут имамо информацију да је укупан дуг прешао 5 милијарди марака, врло лоша је структура задуживања и веома лоше каматне стопе и на крају ће бити интересантно да се види колико ће у ствари камата бити плаћено по основу свих ових задуживања и емисије трезорских записа што је само један нови показатељ како Влада води једну политику потпуно нерационално гдје нема конкретних мјера нити реформу ако ћете само повећавати таксе и акцизе", био је прецизан Бореновић.

Потпуно је јасно да је лако опорезовати постојећу масу или укупну вриједност коју имамо. Битно је како створити нову економску вриједност, а очигледно је да Влада нема рјешење за то, па није ни чудо што константно критикујемо све мјере Владе Републике Српске, истакао је Бранислав Бореновић за Дневник 2 БН ТВ.

(БН ТВ)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

уназад

20.09.2015 19:25

Треба се вратити неколико година уназад, десетаqк, јер има сијасет негативнхи ревизорских извјештаја по јавним предузецима (министарствима, школама, и разним другим предузецима). Срамота је за ово друштво да у ревизорском извјештају стоји да нема покрица за потрошњу одређеног износа, и да нико никада за то неце одговарати, без обзира о каквој и коликој се суми ради. А ко ми радимо поштено, за плату, очекујемо да и остали часно и поштено веоде институције које су им повјерене на вођство. Зато назад десет година, да не мисле да су се извукли са нецасним радњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зулум

20.09.2015 20:13

Најгори могући шљам се дочепао овог наопако насадјеног народа тако да се има то што се има. Ови из опозиције ђжабе причају приче кад организовани криминал држи све конце у својим рукама. Срамотна је и улога такозване медјународне заједнице која им је то све омогућила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

20.09.2015 20:23

Господине Бореновићу ово је страшно, они ако успију завршити са оваком економском политиком овај мандат дуг ће бити двострук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пдп

20.09.2015 20:38

Имамо ми експерта у области ревизије у Народној скупстини РС а то је господин Слависа Марковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

20.09.2015 20:39

Кад?Када це одговарати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија

20.09.2015 20:45

Меље у празно.Ко це се самном опкладит да нико никад неце одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

20.09.2015 22:00

Бореновицу, урадите несто конкретно... Само прицате. Понекад имам утисак да ни не зелите да додјете на власт јер се бојите одговорности. Овако, седите у својим удобним фотељама критикујете власт и за то сте преплацени.Сваки пут кад продјем поред Васе куце, схватим да ствари и нису толико лосе како их Ви представљате. Онаква куца не мозе да се направи у лосој ситуацији, беди, неимастини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:дејан

21.09.2015 14:46

И ја сам члан опозиције, али она ме у задње вријеме нервира: од празне приче (да не кажем блебетања) нема ништа.Опозицијо, будите практични-у СВЕМУ!!!

Name

Михаило Микиц

21.09.2015 01:38

Саме да не буде "тресла се гора родио се мис". И за поцињени криминал да не одговара трецеразредна лицност која није ни лук јела ни лук мирисала, ни мед цједила ни прсте лизала" вец која се НАСЛА у погресно време на погресном мјесту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

21.09.2015 02:11

Једина права опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.09.2015 05:48

Па уради несто Бореновицу ,поведи народ на улицу,сви ви само прицате и пуните своје дубоке дзепове.

ОДГОВОРИТЕ