ШПА: Побједе Реала, Атлетика, Еспањола, Бетис одољео Валенсији!

После осам голова за четири дана, у два одиграна меча, Кристијано Роналдо није успео да се упише у стрелце у наредном наступу за Реал, но мадридски клуб је ипак као победник изашао из првенственог окршаја са Гранадом - 1:0.

Фудбал 20.09.2015 | 13:00
ШПА: Побједе Реала, Атлетика, Еспањола, Бетис одољео Валенсији!

"Краљевићи" су се дуго мучили да пронађу кључ за браву гостујуће одбране, имали су далеко већи посед лопте, не и већи број прилика (до 50. минута оба тима су имала по три), а онда је Карим Бензема ступио на сцену.

Иско је савршено центрирао са левог крила, ка даљој стативи где је француски нападач умакао свом чувару, а баш одатле уследио је неодбрањив ударац главом за вођство "краљевског клуба".

Ипак, питање је како би се овај меч одвијао да у 20. минуту помоћни арбитар није погрешно проценио положај Ел Арабија, досудивши офсајд у ситуацији у којој је он затресао мрежу Реала.

Валенсија није успела да савлада Бетис, иако је од 48. минута имала играча више. То што је гостима из Севиље тада, на самом почетку другог полувремена, искључен Данијел Себаљос, јесте отупило оштрицу њихових напада, но није смањило њихову борбеност па су успели да непоражени напусте Местају.

Тандем Кореа - Торес побринуо се да Атлетико Мадрид одржи корак за градским ривалом, Реалом. Трећи тријумф у првенству "јорганџије" су оствариле на гостовању Еибару, који је резултатом 0:2 доживео први пораз у овом издању Примере.

Домаћину је први мрежу затресао Кореа, после асистенције Фернада Тореса у 62. минуту и лепог продора са леве стране у средину казненог простора, а 15 минута касније њих двојица су заменили улоге, па је Торесу асистирао стрелац првог гола, а нападач шпанске репрезентације искоса са десне стране поставио коначан резултат

У последњем мечу дана, Реал Сосиједад је платио цену искључења Рулија у 42. минуту и, после велике борбе, изгубио од Еспањола са 2:3. Гости су испрва губили, па када су остали са играчем више - повели, а онда доживели шок јер је три минута пре краја Жонатас изједначио на 2:2. Ипак, Хернан Перез је у последњим тренуцима утакмице својим голом донео тиму из Барселоне тријумф, други овосезонски.

Примера, 4. коло:
Петак:
Хетафе - Малага 1:0 (1:0)
(Шћеповић 2)
Субота:
Реал - Гранада 1:0 (0:0)
(Бензема 55)
Валенсија - Бетис 0:0
Еибар - Атлетико Мадрид 0:2 (0:0)
(Кореа 62, Торес 77)
Реал Сосиједад - Еспањол 2:3 (1:1)
(Агриече 20, Жонатас 87 - Морено 44 пен., Роко 71, Перез 90)

Недеља:
12.00 Севиља - Селта
16.00 Депортиво - Спортинг Хихон
18.15 Виљареал - Атлетик Билбао
20.30 Лас Палмас - Рајо Ваљекано
20.30 Барселона - Леванте

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 10, Атлетико Мадрид 9, Барселона (-1) 9, Селта (-1) 7, Виљареал (-1) 7, Еибар 7, Валенсија 6, Еспањол 6, Депортиво (-1) 5, Бетис 5, Атлетик Билбао (-1) 3, Реал Сосиједад 3, Хетафе 3, Гранада 3, Лас Палмас (-1) 2, Леванте (-1) 2, Хихон (-1) 2, Малага 2, Севиља (-1) 2, Ваљекано.

Коментари / 0

Оставите коментар