ŠPA: Pobjede Reala, Atletika, Espanjola, Betis odoljeo Valensiji!

Posle osam golova za četiri dana, u dva odigrana meča, Kristijano Ronaldo nije uspeo da se upiše u strelce u narednom nastupu za Real, no madridski klub je ipak kao pobednik izašao iz prvenstvenog okršaja sa Granadom - 1:0.

Fudbal 20.09.2015 | 13:00
ŠPA: Pobjede Reala, Atletika, Espanjola, Betis odoljeo Valensiji!

"Kraljevići" su se dugo mučili da pronađu ključ za bravu gostujuće odbrane, imali su daleko veći posed lopte, ne i veći broj prilika (do 50. minuta oba tima su imala po tri), a onda je Karim Benzema stupio na scenu.

Isko je savršeno centrirao sa levog krila, ka daljoj stativi gde je francuski napadač umakao svom čuvaru, a baš odatle usledio je neodbranjiv udarac glavom za vođstvo "kraljevskog kluba".

Ipak, pitanje je kako bi se ovaj meč odvijao da u 20. minutu pomoćni arbitar nije pogrešno procenio položaj El Arabija, dosudivši ofsajd u situaciji u kojoj je on zatresao mrežu Reala.

Valensija nije uspela da savlada Betis, iako je od 48. minuta imala igrača više. To što je gostima iz Sevilje tada, na samom početku drugog poluvremena, isključen Danijel Sebaljos, jeste otupilo oštricu njihovih napada, no nije smanjilo njihovu borbenost pa su uspeli da neporaženi napuste Mestaju.

Tandem Korea - Tores pobrinuo se da Atletiko Madrid održi korak za gradskim rivalom, Realom. Treći trijumf u prvenstvu "jorgandžije" su ostvarile na gostovanju Eibaru, koji je rezultatom 0:2 doživeo prvi poraz u ovom izdanju Primere.

Domaćinu je prvi mrežu zatresao Korea, posle asistencije Fernada Toresa u 62. minutu i lepog prodora sa leve strane u sredinu kaznenog prostora, a 15 minuta kasnije njih dvojica su zamenili uloge, pa je Toresu asistirao strelac prvog gola, a napadač španske reprezentacije iskosa sa desne strane postavio konačan rezultat

U poslednjem meču dana, Real Sosijedad je platio cenu isključenja Rulija u 42. minutu i, posle velike borbe, izgubio od Espanjola sa 2:3. Gosti su isprva gubili, pa kada su ostali sa igračem više - poveli, a onda doživeli šok jer je tri minuta pre kraja Žonatas izjednačio na 2:2. Ipak, Hernan Perez je u poslednjim trenucima utakmice svojim golom doneo timu iz Barselone trijumf, drugi ovosezonski.

Primera, 4. kolo:
Petak:
Hetafe - Malaga 1:0 (1:0)
(Šćepović 2)
Subota:
Real - Granada 1:0 (0:0)
(Benzema 55)
Valensija - Betis 0:0
Eibar - Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
(Korea 62, Tores 77)
Real Sosijedad - Espanjol 2:3 (1:1)
(Agrieče 20, Žonatas 87 - Moreno 44 pen., Roko 71, Perez 90)

Nedelja:
12.00 Sevilja - Selta
16.00 Deportivo - Sporting Hihon
18.15 Viljareal - Atletik Bilbao
20.30 Las Palmas - Rajo Valjekano
20.30 Barselona - Levante

TABELA: Real Madrid 10, Atletiko Madrid 9, Barselona (-1) 9, Selta (-1) 7, Viljareal (-1) 7, Eibar 7, Valensija 6, Espanjol 6, Deportivo (-1) 5, Betis 5, Atletik Bilbao (-1) 3, Real Sosijedad 3, Hetafe 3, Granada 3, Las Palmas (-1) 2, Levante (-1) 2, Hihon (-1) 2, Malaga 2, Sevilja (-1) 2, Valjekano.

Komentari / 0

Ostavite komentar