"Парада поноса" у Београду

У Београду се данас одржавају "Парада поноса 2015" и "Понос транс особа", а Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да се уздрже од било каквог вида претњи или насиља.

Србија 20.09.2015 | 10:41
"Парада поноса" у Београду

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић апеловао је на грађане да омогуће мирно одржавање "Параде поноса" и поручио да се насиље према ЛГБТ особама и полицајцима неће толерисати.

"Ако вам се не свиђају неке ствари, не можете реаговати на то тако што ћете ићи да разбијате град и да се тучете са полицијом," рекао је Стефановић.

Представник Организационог одбора Горан Милетић рекао је да је атмосфера пред одржавање Параде поноса боља и опуштенија него ранијих година, као и да је Недеља поноса прошла без икаквих проблема.

Подршку "Паради поноса" присуством најавили су поједини министри, градоначелник Београда, политичари из српског и европског парламента и бројни представници невладиних организација.

Централне београдске улице од јутрос су затворене за саобраћај, а присутан је велики број полицајаца и припадника специјалних јединица под пуном опремом. На улицама је и коњица, а град надлеће и полицијски хеликоптер.

Извор: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

тамо амо

20.09.2015 08:50

А ста је са вољом вецине?в

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доггy

20.09.2015 09:08

Вуциц нас је представио као цивилизоване. Није ред да бијемо педере ко Мадјари избјеглице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.09.2015 09:19

Ако је однос градана према горе наведеној популацији мјерило демократицности и цивилизираности друства онда се свијет окренуо наглавацке.Видио сам у Берлину у басти ресторана који није специјализован за геј популацију елементе интиме два мускарца и искрено не зелим такве сцене гледати у Б.луци нити зелим да је гледају моја дјеца и унуци.Евентуално доносење закона да такви парови могу усвајати дјецу гледам са гнусањем и изопацености западне цивилизације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

20.09.2015 10:22

У мијесто сто полиција бије људе који су досли да зауставе неморали и сто није здраво за друство,они бију народ. Многи казу то је нормално, није то нормало, јер икада ико видио да се је бик попео на бика,хороз на хороза или коњ на коња, само глупи цовијек мозе несто тако измислит и правдати овакве ствари нормалним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

20.09.2015 11:09

Ма то европа намјерно уводи србији,па видите ли да сваке године је парада, јадно и залосно да толика полиција стити пар стотина педера,а сто је најгоре кад су спремни и да туцу свој народ,да би заститили педере.цујем коментар да небуду ко мадарска полиција,у овом слуцају је гора српска полиција,јер су мадари тукли избјеглице а у овом слуцају српска полиција је спремна да бије свој народ(да бог сацува)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

21.09.2015 06:58

ЕВРОПА ЈЕ ПРОПАЛА МАТЕРИЈАЛНО И МОРАЛНО. КУДА МИ ТО ЖЕЛИМО ДА ОДЕМО. ПА ВИДИТЕ ИМ ФАЦА:СВЕ КРЕТЕН ДО КРЕТЕНА. КРИМИНАЛАЦ ДО КРИМИНАЛЦА.

ОДГОВОРИТЕ