"Parada ponosa" u Beogradu

U Beogradu se danas održavaju "Parada ponosa 2015" i "Ponos trans osoba", a Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da se uzdrže od bilo kakvog vida pretnji ili nasilja.

Srbija 20.09.2015 | 10:41
"Parada ponosa" u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović apelovao je na građane da omoguće mirno održavanje "Parade ponosa" i poručio da se nasilje prema LGBT osobama i policajcima neće tolerisati.

"Ako vam se ne sviđaju neke stvari, ne možete reagovati na to tako što ćete ići da razbijate grad i da se tučete sa policijom," rekao je Stefanović.

Predstavnik Organizacionog odbora Goran Miletić rekao je da je atmosfera pred održavanje Parade ponosa bolja i opuštenija nego ranijih godina, kao i da je Nedelja ponosa prošla bez ikakvih problema.

Podršku "Paradi ponosa" prisustvom najavili su pojedini ministri, gradonačelnik Beograda, političari iz srpskog i evropskog parlamenta i brojni predstavnici nevladinih organizacija.

Centralne beogradske ulice od jutros su zatvorene za saobraćaj, a prisutan je veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom. Na ulicama je i konjica, a grad nadleće i policijski helikopter.

Izvor: RTS

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

tamo amo

20.09.2015 08:50

A sta je sa voljom vecine?v

ODGOVORITE
Name

Doggy

20.09.2015 09:08

Vucic nas je predstavio kao civilizovane. Nije red da bijemo pedere ko Madjari izbjeglice!

ODGOVORITE
Name

Osvit

20.09.2015 09:19

Ako je odnos gradana prema gore navedenoj populaciji mjerilo demokraticnosti i civiliziranosti drustva onda se svijet okrenuo naglavacke.Vidio sam u Berlinu u basti restorana koji nije specijalizovan za gej populaciju elemente intime dva muskarca i iskreno ne zelim takve scene gledati u B.luci niti zelim da je gledaju moja djeca i unuci.Eventualno donosenje zakona da takvi parovi mogu usvajati djecu gledam sa gnusanjem i izopacenosti zapadne civilizacije.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

20.09.2015 10:22

U mijesto sto policija bije ljude koji su dosli da zaustave nemorali i sto nije zdravo za drustvo,oni biju narod. Mnogi kazu to je normalno, nije to normalo, jer ikada iko vidio da se je bik popeo na bika,horoz na horoza ili konj na konja, samo glupi covijek moze nesto tako izmislit i pravdati ovakve stvari normalnim.

ODGOVORITE
Name

Julio

20.09.2015 11:09

Ma to evropa namjerno uvodi srbiji,pa vidite li da svake godine je parada, jadno i zalosno da tolika policija stiti par stotina pedera,a sto je najgore kad su spremni i da tucu svoj narod,da bi zastitili pedere.cujem komentar da nebudu ko madarska policija,u ovom slucaju je gora srpska policija,jer su madari tukli izbjeglice a u ovom slucaju srpska policija je spremna da bije svoj narod(da bog sacuva)

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

21.09.2015 06:58

EVROPA JE PROPALA MATERIJALNO I MORALNO. KUDA MI TO ŽELIMO DA ODEMO. PA VIDITE IM FACA:SVE KRETEN DO KRETENA. KRIMINALAC DO KRIMINALCA.

ODGOVORITE