ЕП: Може ли Србија до бронзе?

Кошаркаши Србије од 14 часова играју са Француском меч за бронзану медаљу на Евробаскету.

Кошарка 20.09.2015 | 11:00
ЕП: Може ли Србија до бронзе?

Изабраници Александра Дјордјевића су после седам победа претпели први пораз од Литваније (67:64) и пропустили прву шансу да изборе пласман на Олимпијске игре.

Домаћини Французи поражени су од Шпаније у полуфиналу, која ће се од 19 часова за злато борити са Литванијом.

Србија има други најефикаснији тим на првенству са просеком од 85.1 поеном по мечу, а Француска је екипа са најбољом одбраном која је до сада просечно примала 67.3 поена.

Кошаркаши Србије и Француске су се последњи пут, у такмичарској утакмици, састали прошле године у полуфиналу Светског првенства у Шпанији када су "Орлови" славили 90:85.

Српским кошаркашима тешко је пао пораз у полуфиналу, али је селектор Ђорђевић рекао да екипа мора физички и ментално да се врати уколико жели да освоји медаљу.

“Идемо на победу као и што смо ишли на свакој утакмици до сада. Морамо физички и ментално да се вратимо. Ако је неко повређен, то су Французи и свакако це изаћи на терен и са осветничком жељом. Желимо да избегнемо оно што се десило на пример у Турској 2010. Дај Боже да у наредних десет година играмо у полуфиналима, па макар губили утакмице на једну лопту”, рекао је Ђорђевић.

И Франуцски кошаркаши нису лако поднели пораз од Шпаније, посебно што многи од „триколора“, као браниоца трофеја и домаћина првенства, очекивала пласман у финале.

Борис Дијао рекао је да француски кошаркаши желе да се бронзом одуже навијачима који су их бодрили у последње две недеље.

“Мислим да смо се опоравили од меча са Шпанијом, шта је ту је, покушаћемо да освојимо и ову бронзану медаљу и да се бар на тај начин одужимо на људима који су долазили да нас бодре, пред 27.000 наших навијача”, рекао је Дијао.

Коментари / 0

Оставите коментар