EP: Može li Srbija do bronze?

Košarkaši Srbije od 14 časova igraju sa Francuskom meč za bronzanu medalju na Evrobasketu.

Košarka 20.09.2015 | 11:00
EP: Može li Srbija do bronze?

Izabranici Aleksandra Djordjevića su posle sedam pobeda pretpeli prvi poraz od Litvanije (67:64) i propustili prvu šansu da izbore plasman na Olimpijske igre.

Domaćini Francuzi poraženi su od Španije u polufinalu, koja će se od 19 časova za zlato boriti sa Litvanijom.

Srbija ima drugi najefikasniji tim na prvenstvu sa prosekom od 85.1 poenom po meču, a Francuska je ekipa sa najboljom odbranom koja je do sada prosečno primala 67.3 poena.

Košarkaši Srbije i Francuske su se poslednji put, u takmičarskoj utakmici, sastali prošle godine u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji kada su "Orlovi" slavili 90:85.

Srpskim košarkašima teško je pao poraz u polufinalu, ali je selektor Đorđević rekao da ekipa mora fizički i mentalno da se vrati ukoliko želi da osvoji medalju.

“Idemo na pobedu kao i što smo išli na svakoj utakmici do sada. Moramo fizički i mentalno da se vratimo. Ako je neko povređen, to su Francuzi i svakako ce izaći na teren i sa osvetničkom željom. Želimo da izbegnemo ono što se desilo na primer u Turskoj 2010. Daj Bože da u narednih deset godina igramo u polufinalima, pa makar gubili utakmice na jednu loptu”, rekao je Đorđević.

I Franucski košarkaši nisu lako podneli poraz od Španije, posebno što mnogi od „trikolora“, kao branioca trofeja i domaćina prvenstva, očekivala plasman u finale.

Boris Dijao rekao je da francuski košarkaši žele da se bronzom oduže navijačima koji su ih bodrili u poslednje dve nedelje.

“Mislim da smo se oporavili od meča sa Španijom, šta je tu je, pokušaćemo da osvojimo i ovu bronzanu medalju i da se bar na taj način odužimo na ljudima koji su dolazili da nas bodre, pred 27.000 naših navijača”, rekao je Dijao.

Komentari / 0

Ostavite komentar