ПЛ: Вест Хем мајстор за ''велике''! Срушише и Сити у гостима!

По први пут у историји Премијер лиге на терен је истрчала постава једног тима која је "вреднија" од 300 милиона фунти. Али, та постава, која је представљала Манчестер сити у дуелу са Вест Хемом - не само да није однела победу у 6. колу првенства, већ је са 1:2 изгубила од "чекићара" који су се тако пробили на деобу другог места са - Лестером!

Фудбал 19.09.2015 | 22:00
ПЛ: Вест Хем мајстор за ''велике''! Срушише и Сити у гостима!

Харт (доведен за скромних 100.000) - Сања (бесплатан трансфер), Отаменди (32 милиона), Мангала (32 милиона), Коларов (16) - Туре (24), Фернандињо (30) - Де Брујне (55), Силва (24), Стерлинг (49) - Агуеро (38) чинили су најскупљу поставу у историји Премијер лиге, уједно и прву поставу Манчестер ситија која је доживела пораз у овом издању тог славног такмичења.

Да се неће одвијати баш све као што су "грађани" прижељкивали, потврдио је одлични Мозес, који је, остављен и од везних и од одбрамбених играча Ситија, послао прецизан шут по земљи у 6. минуту и довео у вођство екипу тренера Славена Билића.

Већ у 31. семафор је показивао шокантних 0:2, а стрелац је тог пута био Сакхо, који се најбоље снашао у гужви насталој у шеснаестерцу после прекида.

Све што је лидер Премијер лиге у резултатском смислу успео да уради, било је да од чак 26 упућених шутева - једном буде и прецизан. Учинио је то Кевин де Брујне, у судијској надокнади времена првог полувремена, када је, попут Мозеса, ниским шутем матирао супарничког голмана.

Ни уласци Демикелиса, Бонија и Инеаначоа, који је у 85. минуту заменио нашег Александра Коларова, нису довољно тргнули екипу "грађана" који после оваквог исхода имају скромна три бода предности у односу на прве пратиоце, односно пет више од градског ривала Јунајтеда, који тек треба да одигра свој меч, у гостима са Саутемптоном.

Фудбалери Лестера су наставили низ непобедивости у Премијер лиги иако су други пут у низу губили са два гола разлике. Ипак, за разлику од петог кола, када су то преокренули у 3:2 против Астон Виле, сада су "само" извукли реми против Стоука - 2:2.

Бојан Кркић је 13. минуту меча са најпријатнијим изненађењем шампионата, Лестером, довео Стоук у вођство, искравши се иза леђа одбране баш када му је Арнаутовић послао лопу, а на 2:0 повисио је волтерс, седам минута касније.

"Лисице" су потом узвратиле ударац. Почетком другог полувремена Мехрез је из пенала преполовио заостатак, да би 25 минута касније, у 69, стрелац постао и асистент, проигравши кроз средину Вардија који је у паду упутио шут и поравнао на 2:2.

Лестер је овим ремијем остао други на табели, са три бода мање од водећег Ситија и два више од трећепласираног Јунајтеда, који су одиграли по меч мање.

Репрезентативни нападач Нигерије, 26-годишњи Одион Игхало, у свом шестом овосезонском наступу за Вотрфорд стигао је до бројке од четири премијерлигашка гола јер је два дао Њукаслу. "Свраке", за које ће Александар Митровић услед суспензије због црвеног картона моћи да заигра тек у следећем колу против Челсија, двапут су матиране у првих пола сата игре. Игхало је у 10. минуту искористио велику грешку Њукаслове одбране која је изгубила лопту, после чега је уследила школска акција за усамљеног шпица, а 18. минута касније лепо је побегао дефанзивцима и, померивши лопту у страну од истрчалог голмана, донео 2:0.

Њукасл је у наставку "додао гас", Сисоко је проиграо Јанмата у 62. минуту, који је "дупли пас" окончао голом са ивице петерца, но то није било довољно да се последњепласирани тим макне са те позиције.

Срећан одбитак приликом шута ВБА донео је тој екипи цео плен са гостовања Астон Вили, којој је пресудио погодак Бераина у 39. минуту, на асистенцију Морисона.

Борнумут је рано завршио посао против Сандерленда. Већ у четвртом минуту је повео захваљујући лепом голу Вилсона, после окрета, са десне стране казненог простора, у у деветом је мајсторија Ричија, који је примио "бубамару" на груди, па одмах распалио по њој са ивице казненог простора, стављена тачка на питање коме ће припасти три бода.

Чудесни "чекићари"
Вест Хем је ове сезоне победио и Арсенал (0:2) и Ливерпул (0:3) и Манчестер сити (1:2). Све у гостима.

Коментари / 0

Оставите коментар