PL: Vest Hem majstor za ''velike''! Srušiše i Siti u gostima!

Po prvi put u istoriji Premijer lige na teren je istrčala postava jednog tima koja je "vrednija" od 300 miliona funti. Ali, ta postava, koja je predstavljala Mančester siti u duelu sa Vest Hemom - ne samo da nije odnela pobedu u 6. kolu prvenstva, već je sa 1:2 izgubila od "čekićara" koji su se tako probili na deobu drugog mesta sa - Lesterom!

Fudbal 19.09.2015 | 22:00
PL: Vest Hem majstor za ''velike''! Srušiše i Siti u gostima!

Hart (doveden za skromnih 100.000) - Sanja (besplatan transfer), Otamendi (32 miliona), Mangala (32 miliona), Kolarov (16) - Ture (24), Fernandinjo (30) - De Brujne (55), Silva (24), Sterling (49) - Aguero (38) činili su najskuplju postavu u istoriji Premijer lige, ujedno i prvu postavu Mančester sitija koja je doživela poraz u ovom izdanju tog slavnog takmičenja.

Da se neće odvijati baš sve kao što su "građani" priželjkivali, potvrdio je odlični Mozes, koji je, ostavljen i od veznih i od odbrambenih igrača Sitija, poslao precizan šut po zemlji u 6. minutu i doveo u vođstvo ekipu trenera Slavena Bilića.

Već u 31. semafor je pokazivao šokantnih 0:2, a strelac je tog puta bio Sakho, koji se najbolje snašao u gužvi nastaloj u šesnaestercu posle prekida.

Sve što je lider Premijer lige u rezultatskom smislu uspeo da uradi, bilo je da od čak 26 upućenih šuteva - jednom bude i precizan. Učinio je to Kevin de Brujne, u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena, kada je, poput Mozesa, niskim šutem matirao suparničkog golmana.

Ni ulasci Demikelisa, Bonija i Ineanačoa, koji je u 85. minutu zamenio našeg Aleksandra Kolarova, nisu dovoljno trgnuli ekipu "građana" koji posle ovakvog ishoda imaju skromna tri boda prednosti u odnosu na prve pratioce, odnosno pet više od gradskog rivala Junajteda, koji tek treba da odigra svoj meč, u gostima sa Sautemptonom.

Fudbaleri Lestera su nastavili niz nepobedivosti u Premijer ligi iako su drugi put u nizu gubili sa dva gola razlike. Ipak, za razliku od petog kola, kada su to preokrenuli u 3:2 protiv Aston Vile, sada su "samo" izvukli remi protiv Stouka - 2:2.

Bojan Krkić je 13. minutu meča sa najprijatnijim iznenađenjem šampionata, Lesterom, doveo Stouk u vođstvo, iskravši se iza leđa odbrane baš kada mu je Arnautović poslao lopu, a na 2:0 povisio je volters, sedam minuta kasnije.

"Lisice" su potom uzvratile udarac. Početkom drugog poluvremena Mehrez je iz penala prepolovio zaostatak, da bi 25 minuta kasnije, u 69, strelac postao i asistent, proigravši kroz sredinu Vardija koji je u padu uputio šut i poravnao na 2:2.

Lester je ovim remijem ostao drugi na tabeli, sa tri boda manje od vodećeg Sitija i dva više od trećeplasiranog Junajteda, koji su odigrali po meč manje.

Reprezentativni napadač Nigerije, 26-godišnji Odion Ighalo, u svom šestom ovosezonskom nastupu za Votrford stigao je do brojke od četiri premijerligaška gola jer je dva dao Njukaslu. "Svrake", za koje će Aleksandar Mitrović usled suspenzije zbog crvenog kartona moći da zaigra tek u sledećem kolu protiv Čelsija, dvaput su matirane u prvih pola sata igre. Ighalo je u 10. minutu iskoristio veliku grešku Njukaslove odbrane koja je izgubila loptu, posle čega je usledila školska akcija za usamljenog špica, a 18. minuta kasnije lepo je pobegao defanzivcima i, pomerivši loptu u stranu od istrčalog golmana, doneo 2:0.

Njukasl je u nastavku "dodao gas", Sisoko je proigrao Janmata u 62. minutu, koji je "dupli pas" okončao golom sa ivice peterca, no to nije bilo dovoljno da se poslednjeplasirani tim makne sa te pozicije.

Srećan odbitak prilikom šuta VBA doneo je toj ekipi ceo plen sa gostovanja Aston Vili, kojoj je presudio pogodak Beraina u 39. minutu, na asistenciju Morisona.

Bornumut je rano završio posao protiv Sanderlenda. Već u četvrtom minutu je poveo zahvaljujući lepom golu Vilsona, posle okreta, sa desne strane kaznenog prostora, u u devetom je majstorija Ričija, koji je primio "bubamaru" na grudi, pa odmah raspalio po njoj sa ivice kaznenog prostora, stavljena tačka na pitanje kome će pripasti tri boda.

Čudesni "čekićari"
Vest Hem je ove sezone pobedio i Arsenal (0:2) i Liverpul (0:3) i Mančester siti (1:2). Sve u gostima.

Komentari / 0

Ostavite komentar