Сирија: Армија ислама "чачка" Русе

Једна од утицајних побуњеничких група у Сирији тврди да је испалила неколико ракета на аеродром Басел, који наводно користе руски војници.

Свијет 19.09.2015 | 21:34
Сирија: Армија ислама "чачка" Русе

У видео снимку постављеном у петак на Интернет, припадници Армије ислама, упутили су упозорење Русима да неће уживати у миру у Сирији.

Борци су затим снимљени како постављају и лансирају више ракета из планинског подручја у правцу аеродрома, пренео је АП.

Почетком седмице, нови сателитски снимци показали су долазак руских тенкова, оклопних возила и друге војне опреме у ваздухопловну базу у сиријској провинцији Латакија, што иде у прилог извештајима америчких, израелских и других званичника о гомилању руске војске у Сирији.

На снимцима се види и нова конструкција, укључујући писту која се гради у бази унутар Међународног аеродрома Басел Асад.

Сједињене Америчке Државе су узнемирене премештањем руских тактичких авиона у Сирију, рекао је амерички државни секретар Џон Кери, признајући да ти авиони могу постављати претњу по војне снаге САД и њених савезника.

Амерички званичници кажу да је Русија јуче преместила мали број својих борбених авиона у Сирију, само неколико сати пошто је министар одбране САД Еш Картер разговарао са руским министром одбране Сергејем Шојгуом - што су први војно-војни контакти две земље после дужег времена.

"Јасно је да присуство авиона са капацитетима за борбу у ваздуху... и пројектила земља-ваздух ствара озбиљна питања", рекао је Кери, одговарајући на питање новинара након састанка са британским министром спољних послова Филипом Хамондом.

Руси су у Сирији поставили најмање један такав систем са пројектилима, рекао је амерички званичник који је захтевао анонимност.

Москва каже да је њено појачано војно присуство у Сирији усмерено на борбу против екстремистичке организације Исламска држава. 

Извор: Мондо.рс

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

мрка капа

19.09.2015 18:32

СТА ЈЕ ЦУДНО??? ВЛАДА СИРИЈЕ ЈЕ ПОЗВАЛА РУСИЈУ У ПОМОЦ НА СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ И ОВИ СЕ ИЗГЛЕДА ОДВАЗИЛИ НА БОРБУ ПРОТИВ ГЛАВОСЈЕЦА. ДА НИСУ МОЗДА ТРЕБАЛИ ПИТАТИ ОНЕ КОЈИ СУКОБЕ ИЗАЗИВАЈУ,ДАЛ СМИЈУ БРАНИТИ ПРИЈАТЕЉА??? МА НЕ ХЕБЕ ПУТИН ФАСИСТЕ ВИСЕ,ОНИ СУ САМО ПОДГУЗНЕ МУВЕ...НАПРИЈЕД ПРЕДСЈЕДНИЦЕ,ПОМО,И НАПАЦЕНИМ СИРИНЦИМА ! ОВЕ ИЗБЈЕГЛИЦЕ НЕ БЈЕЗЕ ОД СИРИЈАЦА,НЕГО КО ЗНА ОД КАКВИХ БИЈЕДНИКА ИЗ ЦИТА ОГ СВИЈЕТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скелар_ПД

19.09.2015 18:49

Руси ма би било боље да се не петљају тамо гдје им није мијесто јер би могли да заврсе исто онако како су заврсили и у Афганистану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма немој

19.09.2015 20:30

Ма Американцима и Енглезима је мјесто да се "петљају"у сирији. Уцути јаднице јадни!

Name

xxx

19.09.2015 20:57

ХАХАХАХА-Скелар,ти још пловиш у 70-им прошлог вијека...ако Руси крену са запрашивањем ових исламиста,то ће трајати краће него код нас запрашивање комараца

Name

Гаврило

19.09.2015 20:00

Све мирише на велико ратно зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

20.09.2015 09:21

Бас тако,,,

Name

ВРС РВИ

19.09.2015 22:30

Јесте, јесте забринутост. Нешто им баш не иде по плану у задње вријеме. У Украјини су доживјели дебакл и највећу срамоту за њихову "софистицарну" технику . Њихов најбиљи разарач Доналд Кук отишао је на одпад. То није шамар него шамарчина.Мало их је и Кина растјерала... Што се Сирије тиче Руси неће морати суздржано реаговати као у Украјини. Уосталом што би се амери "забринули" за руске снаге и оружје ако нападају само ИСИЛ. Смрди ту гадно као као и обично од ових западних го...а само сада има неко ко ће да пусти воду да оду у канализацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У (не)реду

20.09.2015 06:19

Хмм,узнемиреност због руског присуства у Сирији.Стварно није у реду,није лепо од Руса.Мозда би било у реду, да су дотерали тенкове и оклопна возила на саму границу некима, као сто су они њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

20.09.2015 06:41

Годинама амери и европљани праве хаус на Блиском истоку.Ста они уопсте хоце да су способни они би то вец ресили и поразили терористе.Мјесто да заједно са Русима крену у ресавање исламске дрзаве,амери прицају о угрозености.Ма свјет су унистили овај са запаа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдо

20.09.2015 07:21

И мени ово не мирише на добро

ОДГОВОРИТЕ