ПЛ: Побједе Борнмута, Вотфорда, ВБА и Челсија у дербију!

Борнмут, Вотфорд и Вест Бромич Албиона забележили су победе у шестом колу Премијер лиге. Фудбалери Челсија победили су Арсенал са 2:0 (0:0) у шестом колу Премијер лиге, а меч је протекао уз бурна дешавања на терену.

Фудбал 19.09.2015 | 20:00
ПЛ: Побједе Борнмута, Вотфорда, ВБА и Челсија у дербију!

Победу "плавцима" донели су Зума у 53. и Азар у 91. минуту.

Арсенал је меч завршио са деветорицом, прво је искључен Габријел после инцидента са Костом, а затим и Касорла после фаула над Фабрегасом.

Српски фудбалер Бранислав Ивановић био је капитен на овом мечу, с обзиром да је Џон Тери остао на клупи. Ивановић и Матић одиграли су цео меч за екипу Жозеа Муриња.

Челси је забележио другу победу у сезони, а Арсенал други пораз.

Пре почетка сусрета сви су се питали да ли ће се руковати Мурињо и Венгер, а до тога је и дошло.

Прво полувреме у погледу шанси није било претерано занимљиво. Чех је одбранио ударце Фабрегаса и Педра, голу Челсија највише је претио Волкот, који је био и најистуренији играч Арсенала. Највећу прилику у првом полувремену пропустио је Педро у 33. минуту. Добио је сјајну лопту од Фабрегаса, али је није лепо прихватио, био је испред Чеха који лако отклања опасност. Пред крај првог полувремена шансе на обе стране, прво је Езил запретио Беговићу, а затим је Чех одбанио још један опасан удараца Педра.

Ипак, меч није могао да протекне без инцидената на терену, а главни актер био је Дијего Коста. Спорна ситуација после које шпански нападач није најстроже кажњен догодила се крајем првог полувремена после дуела са Кошелним. Њих двојица су се међуобно гурали, Коста је рукама по лицу гурнуо Француза, а затим је у окрету ошамарио Кошелног.

То је видео Габријел и одмах кренуо да се обрачуна са Костом, обојица су добили по жути картон. Ту није било крај. Фудбалер Челсија успео је потпуно да испровоцира Бразилца који је добио и други жути картон. Док су стајали један иза другог, Гарбријел га је шутнуо, шпански фудбалер се одмах пожалио, уследила је препирка, судија није најбоље видео шта се догодило, али га је о свему информисао четврти арбитар. Дебљи крај извукао је Бразилац, који није успео да се исконтролише па је морао да напусти терен. Нико из табора Арсенала није могао да верује шта се догодило.

Арсен Венгер морао је да реагује јер је имао играча мање на терену, на почетку другог полувремена извео је Кокилана, а увео Чемберса.

Челси је на вођство чекао мање од десет минута наставка. Први погодак у каријери у Премијер лиги постигао је Зума. После слободног ударца са око 30 метара који је извео Фабрегас, Француз је лепо испратио ситуацију око себе и лопту сместио у мрежу.

Одмах после тога Арсенал је био у прилици преко Санчеса, пошто је примио дугу лопту, а она је прошла поред десне стативе. Плавци су одмах узвратили преко Азара који је био у соло-акцији, а његов ударац завршио је поред леве стативе.

Арсенал је остао са деветорицом играча на терену. Касорла је непорезно фаулирао Фабрегаса и зарадио други жути картон. Шпанац је покушао да објасни судији да је на целом мечу направио само два фаула и да је оба пута оштро кажењен.

У финишу меча Азар поставља коначан резултат, иако је при његовом ударцу лопта погодила Чемберса. Арсенал је могао да почасног гола, Разми је шутирао, али његов ударац је Беговић одбранио.

Дебитант из Чемпионшипа, Борнмут је савладао код куће Сандерленд 2:0, Вотфорд био успешан на гостовању Њукасл Јунајтеду 2:1, док је ВБА, такође као гост, славио минималним резултатом против Астон Виле у дербију Бирмингема.

У преостала два сусрета традиционалног поподневног програма није било победника – Стоук и Лестер Сити одиграли су нерешено на Британији 2:2, док су Свонси и Евертон завршили дуел без погодака.

Коло на Острву отворено је дербијем Лондона између Челсија и Арсенала, а дуел на Стамфорд Бриџу који је припао домаћину, био је поприлично буран, пошто су гости окончали меч са деветорицом играча.

У последњем окршају суботњег програма лидер Манчестер Сити дочекује Вест Хем на Етихад, док се три сусрета играју у недељу.

Борнмут је на свом Дин Корту рутиски стигао до друге победе од повратка у елиту, а сав посао против екипе Дика Адвоката решио је у уводних десет минута. Победу 'Трешњица' најавио је Калум Вилсон већ после четири минута игре, када је искористио асистенцију Дина Гослинга.

Само пет минута касније, испоставиће се, Мет Ричи поставио је коначан резултат – спектакуларним волеј ударцем са 25 метара у сâм рогаљ. 'Црне мачке' нису искористиле своје прилике да се врате у меч, а Јунес Кабул додатно им је отежао посао другим жутим картоном у 74. минуту.

С друге стране, 'Стршљенови', које је Славиша Јокановић вратио у Премијер лигу, нанели су нови ударац посрнулом Њукаслу, а апсолутни јунак тријумфа гостију на Сент Џејмс Парку био је Одион Игало.

Нигеријац је најпре после десет минута игре завршио сјајну тимску акцију, да би у 28. минуту дуплирао вођство гостију, пошто је, после правовременог пâса Троја Динија, лагано обишао Тима Крула и затресао празну мрежу.

'Свраке' у другом делу игре нису успеле да избегну и четврти неуспех, а све што су урадиле био је утешни погодак Јордија Јанмата у 62. минуту. Оно што је добро са екипу Стива Мекларена је чињеница да је Александар Митровић одрадио суспензију од три меча, после искључења против Арсенала.

Дерби Бирмингема припао је гостима из Албиона, који су поготком Саида Бераина забележили прву победу на Вила Парку од октобра 2011, а тек другу још од 1979. године. Борбена и чврста утакмица решена је у 39. минуту, захваљујући луцидности младог Енглеза. Џејмс Морисон покушао је са двадесетак метара, а Бераино из окрета скренуо лопту и преварио Бреда Гузана.

С друге стране, Стоук није успео да сачува два гола предности против Лестера и побегне из опасне зоне. Почело је идеално за тим Марка Хјуза – Марко Арнаутовић пронашао је Бојана Кркића, а бивша нада Барселоне се сакрила иза леђа одбране и лако погодила за вођсто, да би Џонатан Волтерс већ у 20. минуту дуплирао вођство.

Ипак, 'Лисице' се нису предале, већ су после само шест минута игре у наставку смањиле преко Махреза из пенала, после фаула Арнаутовића, а онда је одлични Џејмс Ворди, на асистенцију стрелца првог поготка, донео већ 12 бод екипи Клаудија Ранијерија.

Премијер лига – шесто коло:

субота:
Челси – Арсенал 2:0 (0:0)
Зума 53, Азар 91
Астон Вила – Вест Бромич Албион 0:1 (0:1)
Берахино 39
Борнмут – Сандерленд 2:0 (2:0)
Вилсон 4, Ричи 9
Њукасл – Вотфорд 1:2 (0:2)
Јанмат 62 - Игало 10, 28
Стоук – Лестер 2:2 (2:0)
Кркић 13, Валтерс 20 - Марез 51. пенал, Варди 69
Свонси – Евертон 0:0
18.30 Манчестер Сити – Вест Хем

недеља:
14.30 Тотенхем – Кристал Палас
17.00 Ливерпул – Норич
17.00 Саутемптон – Манчестер Јунајтед

Табела:
1. Манчестер Сити 5 5 0 0 11:0 15
2. Лестер Сити 6 3 3 0 13:9 12
3. Манчестер Јунајтед 5 3 1 1 6:3 10
4. Арсенал 6 3 1 2 5:5 10
5. Вест Хем 5 3 0 2 11:6 9
6. Евертон 6 2 3 1 8:5 9
7. Кристал Паласе 5 3 0 2 8:6 9
8. Свонси 6 2 3 1 7:5 9
9. Вотфорд 6 2 3 1 5:5 9
10. Вест Бромич Албион 6 2 2 2 4:6 8
11. Норич 5 2 1 2 8:9 7
12. Борнмут 6 2 1 3 8:9 7
13. Челси 6 2 1 3 9:12 7
14. Ливерпоол 5 2 1 2 3:6 7
15. Саутемптон 5 1 3 1 5:5 6
16. Тотенхем 5 1 3 1 4:4 6
17. Астон Вила 6 1 1 4 6:9 4
18. Стоук 6 0 3 3 5:9 3
19. Њукасл Јунајтед 6 0 2 4 3:9 2
20. Сандерленд 6 0 2 4 6:13 2

Коментари / 0

Оставите коментар