PL: Pobjede Bornmuta, Votforda, VBA i Čelsija u derbiju!

Bornmut, Votford i Vest Bromič Albiona zabeležili su pobede u šestom kolu Premijer lige. Fudbaleri Čelsija pobedili su Arsenal sa 2:0 (0:0) u šestom kolu Premijer lige, a meč je protekao uz burna dešavanja na terenu.

Fudbal 19.09.2015 | 20:00
PL: Pobjede Bornmuta, Votforda, VBA i Čelsija u derbiju!

Pobedu "plavcima" doneli su Zuma u 53. i Azar u 91. minutu.

Arsenal je meč završio sa devetoricom, prvo je isključen Gabrijel posle incidenta sa Kostom, a zatim i Kasorla posle faula nad Fabregasom.

Srpski fudbaler Branislav Ivanović bio je kapiten na ovom meču, s obzirom da je Džon Teri ostao na klupi. Ivanović i Matić odigrali su ceo meč za ekipu Žozea Murinja.

Čelsi je zabeležio drugu pobedu u sezoni, a Arsenal drugi poraz.

Pre početka susreta svi su se pitali da li će se rukovati Murinjo i Venger, a do toga je i došlo.

Prvo poluvreme u pogledu šansi nije bilo preterano zanimljivo. Čeh je odbranio udarce Fabregasa i Pedra, golu Čelsija najviše je pretio Volkot, koji je bio i najistureniji igrač Arsenala. Najveću priliku u prvom poluvremenu propustio je Pedro u 33. minutu. Dobio je sjajnu loptu od Fabregasa, ali je nije lepo prihvatio, bio je ispred Čeha koji lako otklanja opasnost. Pred kraj prvog poluvremena šanse na obe strane, prvo je Ezil zapretio Begoviću, a zatim je Čeh odbanio još jedan opasan udaraca Pedra.

Ipak, meč nije mogao da protekne bez incidenata na terenu, a glavni akter bio je Dijego Kosta. Sporna situacija posle koje španski napadač nije najstrože kažnjen dogodila se krajem prvog poluvremena posle duela sa Košelnim. Njih dvojica su se međuobno gurali, Kosta je rukama po licu gurnuo Francuza, a zatim je u okretu ošamario Košelnog.

To je video Gabrijel i odmah krenuo da se obračuna sa Kostom, obojica su dobili po žuti karton. Tu nije bilo kraj. Fudbaler Čelsija uspeo je potpuno da isprovocira Brazilca koji je dobio i drugi žuti karton. Dok su stajali jedan iza drugog, Garbrijel ga je šutnuo, španski fudbaler se odmah požalio, usledila je prepirka, sudija nije najbolje video šta se dogodilo, ali ga je o svemu informisao četvrti arbitar. Deblji kraj izvukao je Brazilac, koji nije uspeo da se iskontroliše pa je morao da napusti teren. Niko iz tabora Arsenala nije mogao da veruje šta se dogodilo.

Arsen Venger morao je da reaguje jer je imao igrača manje na terenu, na početku drugog poluvremena izveo je Kokilana, a uveo Čembersa.

Čelsi je na vođstvo čekao manje od deset minuta nastavka. Prvi pogodak u karijeri u Premijer ligi postigao je Zuma. Posle slobodnog udarca sa oko 30 metara koji je izveo Fabregas, Francuz je lepo ispratio situaciju oko sebe i loptu smestio u mrežu.

Odmah posle toga Arsenal je bio u prilici preko Sančesa, pošto je primio dugu loptu, a ona je prošla pored desne stative. Plavci su odmah uzvratili preko Azara koji je bio u solo-akciji, a njegov udarac završio je pored leve stative.

Arsenal je ostao sa devetoricom igrača na terenu. Kasorla je neporezno faulirao Fabregasa i zaradio drugi žuti karton. Španac je pokušao da objasni sudiji da je na celom meču napravio samo dva faula i da je oba puta oštro kaženjen.

U finišu meča Azar postavlja konačan rezultat, iako je pri njegovom udarcu lopta pogodila Čembersa. Arsenal je mogao da počasnog gola, Razmi je šutirao, ali njegov udarac je Begović odbranio.

Debitant iz Čempionšipa, Bornmut je savladao kod kuće Sanderlend 2:0, Votford bio uspešan na gostovanju Njukasl Junajtedu 2:1, dok je VBA, takođe kao gost, slavio minimalnim rezultatom protiv Aston Vile u derbiju Birmingema.

U preostala dva susreta tradicionalnog popodnevnog programa nije bilo pobednika – Stouk i Lester Siti odigrali su nerešeno na Britaniji 2:2, dok su Svonsi i Everton završili duel bez pogodaka.

Kolo na Ostrvu otvoreno je derbijem Londona između Čelsija i Arsenala, a duel na Stamford Bridžu koji je pripao domaćinu, bio je poprilično buran, pošto su gosti okončali meč sa devetoricom igrača.

U poslednjem okršaju subotnjeg programa lider Mančester Siti dočekuje Vest Hem na Etihad, dok se tri susreta igraju u nedelju.

Bornmut je na svom Din Kortu rutiski stigao do druge pobede od povratka u elitu, a sav posao protiv ekipe Dika Advokata rešio je u uvodnih deset minuta. Pobedu 'Trešnjica' najavio je Kalum Vilson već posle četiri minuta igre, kada je iskoristio asistenciju Dina Goslinga.

Samo pet minuta kasnije, ispostaviće se, Met Riči postavio je konačan rezultat – spektakularnim volej udarcem sa 25 metara u sâm rogalj. 'Crne mačke' nisu iskoristile svoje prilike da se vrate u meč, a Junes Kabul dodatno im je otežao posao drugim žutim kartonom u 74. minutu.

S druge strane, 'Stršljenovi', koje je Slaviša Jokanović vratio u Premijer ligu, naneli su novi udarac posrnulom Njukaslu, a apsolutni junak trijumfa gostiju na Sent Džejms Parku bio je Odion Igalo.

Nigerijac je najpre posle deset minuta igre završio sjajnu timsku akciju, da bi u 28. minutu duplirao vođstvo gostiju, pošto je, posle pravovremenog pâsa Troja Dinija, lagano obišao Tima Krula i zatresao praznu mrežu.

'Svrake' u drugom delu igre nisu uspele da izbegnu i četvrti neuspeh, a sve što su uradile bio je utešni pogodak Jordija Janmata u 62. minutu. Ono što je dobro sa ekipu Stiva Meklarena je činjenica da je Aleksandar Mitrović odradio suspenziju od tri meča, posle isključenja protiv Arsenala.

Derbi Birmingema pripao je gostima iz Albiona, koji su pogotkom Saida Beraina zabeležili prvu pobedu na Vila Parku od oktobra 2011, a tek drugu još od 1979. godine. Borbena i čvrsta utakmica rešena je u 39. minutu, zahvaljujući lucidnosti mladog Engleza. Džejms Morison pokušao je sa dvadesetak metara, a Beraino iz okreta skrenuo loptu i prevario Breda Guzana.

S druge strane, Stouk nije uspeo da sačuva dva gola prednosti protiv Lestera i pobegne iz opasne zone. Počelo je idealno za tim Marka Hjuza – Marko Arnautović pronašao je Bojana Krkića, a bivša nada Barselone se sakrila iza leđa odbrane i lako pogodila za vođsto, da bi Džonatan Volters već u 20. minutu duplirao vođstvo.

Ipak, 'Lisice' se nisu predale, već su posle samo šest minuta igre u nastavku smanjile preko Mahreza iz penala, posle faula Arnautovića, a onda je odlični Džejms Vordi, na asistenciju strelca prvog pogotka, doneo već 12 bod ekipi Klaudija Ranijerija.

Premijer liga – šesto kolo:

subota:
Čelsi – Arsenal 2:0 (0:0)
Zuma 53, Azar 91
Aston Vila – Vest Bromič Albion 0:1 (0:1)
Berahino 39
Bornmut – Sanderlend 2:0 (2:0)
Vilson 4, Riči 9
Njukasl – Votford 1:2 (0:2)
Janmat 62 - Igalo 10, 28
Stouk – Lester 2:2 (2:0)
Krkić 13, Valters 20 - Marez 51. penal, Vardi 69
Svonsi – Everton 0:0
18.30 Mančester Siti – Vest Hem

nedelja:
14.30 Totenhem – Kristal Palas
17.00 Liverpul – Norič
17.00 Sautempton – Mančester Junajted

Tabela:
1. Mančester Siti 5 5 0 0 11:0 15
2. Lester Siti 6 3 3 0 13:9 12
3. Mančester Junajted 5 3 1 1 6:3 10
4. Arsenal 6 3 1 2 5:5 10
5. Vest Hem 5 3 0 2 11:6 9
6. Everton 6 2 3 1 8:5 9
7. Kristal Palase 5 3 0 2 8:6 9
8. Svonsi 6 2 3 1 7:5 9
9. Votford 6 2 3 1 5:5 9
10. Vest Bromič Albion 6 2 2 2 4:6 8
11. Norič 5 2 1 2 8:9 7
12. Bornmut 6 2 1 3 8:9 7
13. Čelsi 6 2 1 3 9:12 7
14. Liverpool 5 2 1 2 3:6 7
15. Sautempton 5 1 3 1 5:5 6
16. Totenhem 5 1 3 1 4:4 6
17. Aston Vila 6 1 1 4 6:9 4
18. Stouk 6 0 3 3 5:9 3
19. Njukasl Junajted 6 0 2 4 3:9 2
20. Sanderlend 6 0 2 4 6:13 2

Komentari / 0

Ostavite komentar