Дерби недјеље, најава: Челси - Арсенал...

Да ли је време да се Специјални поново насмеје или је Венгер решио да поништи Челси? Актуелни првак Енглеске без права на кикс против Арсенала после неколико лоших резултата у досадашњем току сезоне.

Фудбал 19.09.2015 | 13:00
Дерби недјеље, најава: Челси - Арсенал...

Дерби шестог кола Премијер лиге, који се игра у суботу од 13.45, доноси нам окршај два љута лондонска ривала и то само месец и по дана пошто су се састали у утакмици за Комјунити шилд. Без обзира на то у каквим су формама Челси и Арсенал, навијачи знају да је пред њима неизвестан дуел у којем би једна грешка могла да одлучи победника.

Није лако менаџеру Плаваца Жозеу Мурињу последњих недеља. Играчи су га разочарали, докторка Ева Карнеиро одједном је престала да се разуме у фудбал, новинари му постављају „глупа“ питања, а по Енглеској се увелико прича да му газда Роман Абрамович спрема отказ. Но, Специјални тврди да не осећа никакав притисак, мада признаје да су резултати најгори у његовој каријери, додајући да они не одговарају ни његовом квалитету, ни његовом статусу. Иако је пред дерби са Арсеналом његов тим забележио првенствени учинак од три пораза, једног ремија и тешко извојеване победе над Вест Бромвич Албионом, Португалца не напушта оптимизам:

“Челси може да добије следећи меч с Арсеналом. Све што нам је неопходно је неколико везаних победа. Потребно је да се играчи поново смеју, нападачи почну да постижу голове, а дефанзивци престану да праве грешке. Потребно нам је самопоуздање”.

Његов колега Арсен Венгер нема таквих проблема, мада су и Тобџије направиле првенствени кикс (на самом старту, против Вест Хема), али британски медији су последњих дана писали и о његовом наследнику на клупи Арсенала. Наиме, некадашњи менаџер Челсија Карло Анчелоти изјавио је да би волео да наследи Француза када овај оде са Емирата. Венгер се још није оглашавао по том питању, док је о утакмици на Стамфорд бриџу изјавио да има довољно квалитетних играча за сва такмичења у којима његов тим учествује. Само четири дана после овог дербија он и његови пулени имају још један – против Тотенхема у Лига купу. Но, шансе да због тог окршаја, ма колико био важан, Арсенал игра „под ручном“ су незнатне.

И једни и други имају неколико повређених фудбалера, с тим да би нападач Челсија Радамел Фалкао, који је пре неколико дана доживео лакшу повреду, требало да буде спреман за ову утакмицу. Арсенал има бољи међусобни скор, добио је и августовску утакмицу, а како је психолошки стабилнији дајемо му малу предност.

Коментари / 0

Оставите коментар