Derbi nedjelje, najava: Čelsi - Arsenal...

Da li je vreme da se Specijalni ponovo nasmeje ili je Venger rešio da poništi Čelsi? Aktuelni prvak Engleske bez prava na kiks protiv Arsenala posle nekoliko loših rezultata u dosadašnjem toku sezone.

Fudbal 19.09.2015 | 13:00
Derbi nedjelje, najava: Čelsi - Arsenal...

Derbi šestog kola Premijer lige, koji se igra u subotu od 13.45, donosi nam okršaj dva ljuta londonska rivala i to samo mesec i po dana pošto su se sastali u utakmici za Komjuniti šild. Bez obzira na to u kakvim su formama Čelsi i Arsenal, navijači znaju da je pred njima neizvestan duel u kojem bi jedna greška mogla da odluči pobednika.

Nije lako menadžeru Plavaca Žozeu Murinju poslednjih nedelja. Igrači su ga razočarali, doktorka Eva Karneiro odjednom je prestala da se razume u fudbal, novinari mu postavljaju „glupa“ pitanja, a po Engleskoj se uveliko priča da mu gazda Roman Abramovič sprema otkaz. No, Specijalni tvrdi da ne oseća nikakav pritisak, mada priznaje da su rezultati najgori u njegovoj karijeri, dodajući da oni ne odgovaraju ni njegovom kvalitetu, ni njegovom statusu. Iako je pred derbi sa Arsenalom njegov tim zabeležio prvenstveni učinak od tri poraza, jednog remija i teško izvojevane pobede nad Vest Bromvič Albionom, Portugalca ne napušta optimizam:

“Čelsi može da dobije sledeći meč s Arsenalom. Sve što nam je neophodno je nekoliko vezanih pobeda. Potrebno je da se igrači ponovo smeju, napadači počnu da postižu golove, a defanzivci prestanu da prave greške. Potrebno nam je samopouzdanje”.

Njegov kolega Arsen Venger nema takvih problema, mada su i Tobdžije napravile prvenstveni kiks (na samom startu, protiv Vest Hema), ali britanski mediji su poslednjih dana pisali i o njegovom nasledniku na klupi Arsenala. Naime, nekadašnji menadžer Čelsija Karlo Ančeloti izjavio je da bi voleo da nasledi Francuza kada ovaj ode sa Emirata. Venger se još nije oglašavao po tom pitanju, dok je o utakmici na Stamford bridžu izjavio da ima dovoljno kvalitetnih igrača za sva takmičenja u kojima njegov tim učestvuje. Samo četiri dana posle ovog derbija on i njegovi puleni imaju još jedan – protiv Totenhema u Liga kupu. No, šanse da zbog tog okršaja, ma koliko bio važan, Arsenal igra „pod ručnom“ su neznatne.

I jedni i drugi imaju nekoliko povređenih fudbalera, s tim da bi napadač Čelsija Radamel Falkao, koji je pre nekoliko dana doživeo lakšu povredu, trebalo da bude spreman za ovu utakmicu. Arsenal ima bolji međusobni skor, dobio je i avgustovsku utakmicu, a kako je psihološki stabilniji dajemo mu malu prednost.

Komentari / 0

Ostavite komentar