БЛ: Мали донио побједу Мајнцу!

Екипа Мајца стигла је на отварању петог кола Бундеслиге до треће победе, пошто је после преокрета савладала Хофенхајм – 3:1 (1:1).

Фудбал 19.09.2015 | 12:40
БЛ: Мали донио побједу Мајнцу!

Домаћин се овом победом пробио на треће место на табели са девет бодова, док су гости наставили са очајним играма, па су после четвртог пораза остали 19. са само једним бодом.

Апсолутни јунак победе Мајца био је Јунус Мали – пошто је хет-триком анулирао водећи погодак Џонатана Шмита у 13. минуту и донео свом тиму тријумф.

Хофенхајм је повео после контре, када је Полански дивно упослио Шмита, а овај лако послао лопту у мрежу домаћих. Међутим, само пет минута касније, Клеменс је одложио лопту до 23-годишњег везисте, а овај после дриблинга лепо погодио ближи угао.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би Немац најавио победу и хет-трик у 61. минуту, а овога је пута, такође после дриблинга, феноменално послао лопту у горњи десни угао, са контра рогља шеснестерца.

Наставио је Мајнц да напада у таласима, а Мали је седам минута после другог постигао и трећи погодак. Високим пресингом су одузели лопту ривалима, лепо комбиновали по левом крилу, а јунак вечери из другог покушаја успео да мрежу и потврди победу.

Бундеслига – пето коло:

Мајнц – Хофенхајм 3:1 (1:1)

субота:
15.30 Дармштад – Бајерн Минхен
15.30 Келн – Борусија Мехенгладбах
15.30 Хамбургер СВ – Ајнтрахт Франкфурт
15.30 Вердер Бремен – Иглштад
15.30 Волфсбург – Херта Берлин

недеља:
15.30 Штутгарт – Шалке
17.30 Аугзбург – Хановер
17.30 Борусија Дортмунд – Бајер Леверкузен

Коментари / 0

Оставите коментар