ЕП: СРБ - ЛИТ 64:67, реакције играча...

Капитен Србије Милош Теодосић рекао је после пораза у драматичном полуфиналу Европског првенства од Литваније да 'Орлови' нису играли своју игру. 

Кошарка 19.09.2015 | 12:00
ЕП: СРБ - ЛИТ 64:67, реакције играча...

"Тежак пораз... Јако тежак пораз... Веома болан пораз... Ушли смо пренервозно у утакмицу, а то нисмо смели то да дозволимо. Нисмо играли нашу игру, ону игру по којој смо били препознатљиви током целог турнира", рекао је Теодосић одмах по окончању сусрета са Литванцима.

Србија је до полуфинала забележила свих девет победа на Европском првенству, али јој је у борби за финале и визу за Олимпијске игре у Рију недостајало концентрације и мало среће.

"Не могу да кажем да се нисмо борили и да нисмо дали све од себе, али нисмо одиграли како је требало да одиграмо. Играли смо у одбрани у неким тренуцима и превише јако, понекад смо 'тукли' и више него што је требало... Морамо да нађемо снаге за утакмицу са Француском и како знамо и умемо одиграмо тај меч – као што смо играли до овог", додао је Тео.

Плејмејкер "орлова" утучен после пораза од Литваније.

Стефану Марковићу, очекивано, није било до приче после полуфиналног меча Еуробаскета и пораза од Литваније. Професионално је пристао на изјаву, иако би најрадије отишао ван хале, не у свлачионицу.

"Тешко је, јако је тешко... Сад нам преостаје меч за бронзу и морамо да се вратимо како знамо и умемо. То ће бити још теже од овога, јер Французи хоће да заврше турнир победом и медаљом", смогао је снаге за кратак разговор плеј наше репрезентације.

Колико жали за директним пласманом у Рио?

"То је био сан сваког од нас. Да не причам причу о крунама каријере... Можете онда да замислите колико је тешко".

Пре одласка, додао је:

"Стварно не могу да причам. Најрадије бих се закључао негде на пет дана, искрено".

Кошаркаш Србије Немања Недовић рекао је после пораза у полуфиналу Еуробаскета од Литваније са 64:67 ад су лоше одиграли и да су се превише оптеретили.

"Одиграли смо генерално лоше, мало смо се више ослањали на шут. Једноставано, у спорту је потребно и среће, а сада је све било против нас. Тежак пораз. Мислим да смо нервозно ушли у меч, превише смо се оптеретили и нисмо играли добро. Разочарани смо, очекује нас меч за треће место и надам се да ћемо се опоравити", истакао је Недовић.

Наш тим ће у недељу од 14 часова играти за бронзану медаљу против домаћина Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар