EP: SRB - LIT 64:67, reakcije igrača...

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je posle poraza u dramatičnom polufinalu Evropskog prvenstva od Litvanije da 'Orlovi' nisu igrali svoju igru. 

Košarka 19.09.2015 | 12:00
EP: SRB - LIT 64:67, reakcije igrača...

"Težak poraz... Jako težak poraz... Veoma bolan poraz... Ušli smo prenervozno u utakmicu, a to nismo smeli to da dozvolimo. Nismo igrali našu igru, onu igru po kojoj smo bili prepoznatljivi tokom celog turnira", rekao je Teodosić odmah po okončanju susreta sa Litvancima.

Srbija je do polufinala zabeležila svih devet pobeda na Evropskom prvenstvu, ali joj je u borbi za finale i vizu za Olimpijske igre u Riju nedostajalo koncentracije i malo sreće.

"Ne mogu da kažem da se nismo borili i da nismo dali sve od sebe, ali nismo odigrali kako je trebalo da odigramo. Igrali smo u odbrani u nekim trenucima i previše jako, ponekad smo 'tukli' i više nego što je trebalo... Moramo da nađemo snage za utakmicu sa Francuskom i kako znamo i umemo odigramo taj meč – kao što smo igrali do ovog", dodao je Teo.

Plejmejker "orlova" utučen posle poraza od Litvanije.

Stefanu Markoviću, očekivano, nije bilo do priče posle polufinalnog meča Eurobasketa i poraza od Litvanije. Profesionalno je pristao na izjavu, iako bi najradije otišao van hale, ne u svlačionicu.

"Teško je, jako je teško... Sad nam preostaje meč za bronzu i moramo da se vratimo kako znamo i umemo. To će biti još teže od ovoga, jer Francuzi hoće da završe turnir pobedom i medaljom", smogao je snage za kratak razgovor plej naše reprezentacije.

Koliko žali za direktnim plasmanom u Rio?

"To je bio san svakog od nas. Da ne pričam priču o krunama karijere... Možete onda da zamislite koliko je teško".

Pre odlaska, dodao je:

"Stvarno ne mogu da pričam. Najradije bih se zaključao negde na pet dana, iskreno".

Košarkaš Srbije Nemanja Nedović rekao je posle poraza u polufinalu Eurobasketa od Litvanije sa 64:67 ad su loše odigrali i da su se previše opteretili.

"Odigrali smo generalno loše, malo smo se više oslanjali na šut. Jednostavano, u sportu je potrebno i sreće, a sada je sve bilo protiv nas. Težak poraz. Mislim da smo nervozno ušli u meč, previše smo se opteretili i nismo igrali dobro. Razočarani smo, očekuje nas meč za treće mesto i nadam se da ćemo se oporaviti", istakao je Nedović.

Naš tim će u nedelju od 14 časova igrati za bronzanu medalju protiv domaćina Francuske.

Komentari / 0

Ostavite komentar