Мигранти не могу да остану у Србији!

Србија дневно троши на мигранте 20.000 евра и не може им понудити трајан боравак.

Србија 19.09.2015 | 10:20
Мигранти не могу да остану у Србији!

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да Србија дневно троши на мигранте 20.000 евра, али да би тај новац требало на неки начин да рефундира Европа.

"Тражили смо од ЕУ да нам хитно доставе средства и они су на то пристали, само још не знамо који је износ у питању. Извесно је да ћемо добити један део новца", рекао је Стефановић за "Блиц".

Он је навео да је у најмању руку некоректно да "комшије" Србији затварају границе због миграната, те додао да Србија трпи "окове" на границама, али и финансијски.

Стефановић каже да не зна да ли ће Хрвати убудуће подићи неке зидове, али да је немогуће цијели свијет затворити жицом.

"Природна је ситуација код људи да, кад на једном месту не могу да прођу, онда траже излаз на друго. Не бих спекулисао где ће у том случају мигранти тражити пролаз", рекао је Стефановић.

Према његовим ријечима, најважније је да исти број миграната који у Србију уђе, у истом броју и изађе.

"Најважније је што мигранти настављају да прелазе границу и одлазе даље и док је тако, ми ћемо према њима имати коректан однос", додао је Стефановић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је за овај лист да Србија не може да понуди мигрантима трајно рјешење и да ће, док је год земља транзита, наставити да их прима, али да су њени транзитни капацитети лимитирани.

"Чак и да хоће да нам врате мигранте из Хрватске, они неће у Србију. Не могу их силити. Шта год да се деси убудуће, ми им не можемо понудити трајан боравак овдје", каже Вулин.

Коментари / 0

Оставите коментар