Жандарм на смрт претукао комшију

Жељко Оровић приведен због сумње да је у уторак на смрт претукао Зорана Љушића (54).

Србија 19.09.2015 | 08:06
Жандарм на смрт претукао комшију

Припадник жандармерије Жељко Оровић приведен је због сумње да је на смрт претукао комшију Зорана Љушића (54). Инцидент се догодио испред кафане "Росуље мит" у београдском приградском насељу Ресник у уторак вече око 21.30 часова. Несрећни човек издахнуо је на месту, а резултати обдукције ће показати шта је узрок смрти.

После тродневне истраге, службеници београдске полиције ухапсили су у петак колегу, жандарма Жељка Оровића и са кривичном пријавом за убиство привели га у Више Јавно тужилаштво. Према првим информацијама, он се терети да је након краће расправке у локалној кафани претукао Зорана Љушића, комшију са којим је скоро десет година био у свађи.

У уторак увече око пола 10 чули смо свађу из кафане, али нико није обраћао пажњу на то јер су честе свађе у овим биртијама. Наишао сам после петнаестак минута и видео човека како непомично лежи крај жбуња испред кафане - тврди један од мештана, који је седео у суседној кафани током инцидента.

Полицајац био проблематичан? Мештани Ресника причају да је жандарм Жељко Оровић био проблематичан човек.

Често је посећивао кафане и волео је да уђе у сукоб, бар се тако прича по насељу, али нико очекивао да је он спреман да тек тако убије некога. Има и сина на полицијској академији, али он је сушта супротност оцу.

Повучен је и култран младић - тврди један од мештана Ресника, кога смо затекли у близини кафане "Росуље мит".

У породици настрадалог Зорана Љушића завладао је мук још од тренутка када је син примио позив полиције да дође до кобне кафане. После сахране сина, оца и супруга, која је обављена у четвртак, у тишини Љушићи траже одговоре на многа питања о правом начину смрти главе породице.

Када сам дошао испред кафане затекао сам оца како лежи на плочнику, окренут на десни бок према жбуњу. Био је обливен крвљу, глава му је била у модрицама и мајица на њему била је поцепана. Улетео сам у унутра где сам затекао газду како седи са двојицом гостију, пије пиво и игра шах. Нису се обазирали док је мој отац умирао пред њиховим очима – објашњава син настрадалог Зорана Љушића.

Након што су узели изјаву од сина настрадалог, полиција је на информативни разговор привела све из кафане "Росуље мит", који су се у том тренутку нашли у њој. Један од гостију, који је испијао пиво био је управо приведени жандарм Жељко Оровић. Но породица не жели никога да неправдено осуђује док полиција не да свој суд.

- Не желимо да грешимо душу или да нашој породици ставарамо додатне проблеме - наставља утучени син. - Када сам прво улетео у кафану да питам шта се десило чуо сам да је била свађа око плаћања једног пића, али нисам сигуран. Након тога рекли су ми да се сапео о сунцобран и тако пао. Не знам како су могли да се понашају као да се ништа није десило?!

Полиција је породици потврдила да је Зоран Љушић давао знаке живота када су тек дошли, али да је највероватније преминуо услед гушења. Безуспешна реанимација трајала је више од пола сата, али несрећном Зорану није било спаса.

Током сукоба 1999. године породица Љушић избегла је са Косова и Метохије и доселила се у избегличке бараке у београдском насељу Ресник. Зоран није био запослен јер је био тежак срчани болесник. Скромни дом делио је са мајком, супругом и троје одрасле деце.

Како тврде у породици, Зоран није био конфликтна особа и није имао обичај да се до касно задржава у центру насеља, као то је то било кобне вечери.

Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богољуб

19.09.2015 06:47

..."Срби,цувајте се себе"... Давно је поруцио једини доказани пријатељ Срба.Ето,једнога нема а други се мирно вратио у кафану да се напије.Вероватно играјуци на ону карту,као имао је толико промила алкохола у крви да није знао ста ради.Кад се сетим новинских известаја неки припадници зандармерије ми додју као веома инциндентни "специјалци".Био познат као проблематицан и нико није реаговао.Моје искрено сауцесце породици убијеног.

ОДГОВОРИТЕ