Žandarm na smrt pretukao komšiju

Željko Orović priveden zbog sumnje da je u utorak na smrt pretukao Zorana Ljušića (54).

Srbija 19.09.2015 | 08:06
Žandarm na smrt pretukao komšiju

Pripadnik žandarmerije Željko Orović priveden je zbog sumnje da je na smrt pretukao komšiju Zorana Ljušića (54). Incident se dogodio ispred kafane "Rosulje mit" u beogradskom prigradskom naselju Resnik u utorak veče oko 21.30 časova. Nesrećni čovek izdahnuo je na mestu, a rezultati obdukcije će pokazati šta je uzrok smrti.

Posle trodnevne istrage, službenici beogradske policije uhapsili su u petak kolegu, žandarma Željka Orovića i sa krivičnom prijavom za ubistvo priveli ga u Više Javno tužilaštvo. Prema prvim informacijama, on se tereti da je nakon kraće raspravke u lokalnoj kafani pretukao Zorana Ljušića, komšiju sa kojim je skoro deset godina bio u svađi.

U utorak uveče oko pola 10 čuli smo svađu iz kafane, ali niko nije obraćao pažnju na to jer su česte svađe u ovim birtijama. Naišao sam posle petnaestak minuta i video čoveka kako nepomično leži kraj žbunja ispred kafane - tvrdi jedan od meštana, koji je sedeo u susednoj kafani tokom incidenta.

Policajac bio problematičan? Meštani Resnika pričaju da je žandarm Željko Orović bio problematičan čovek.

Često je posećivao kafane i voleo je da uđe u sukob, bar se tako priča po naselju, ali niko očekivao da je on spreman da tek tako ubije nekoga. Ima i sina na policijskoj akademiji, ali on je sušta suprotnost ocu.

Povučen je i kultran mladić - tvrdi jedan od meštana Resnika, koga smo zatekli u blizini kafane "Rosulje mit".

U porodici nastradalog Zorana Ljušića zavladao je muk još od trenutka kada je sin primio poziv policije da dođe do kobne kafane. Posle sahrane sina, oca i supruga, koja je obavljena u četvrtak, u tišini Ljušići traže odgovore na mnoga pitanja o pravom načinu smrti glave porodice.

Kada sam došao ispred kafane zatekao sam oca kako leži na pločniku, okrenut na desni bok prema žbunju. Bio je obliven krvlju, glava mu je bila u modricama i majica na njemu bila je pocepana. Uleteo sam u unutra gde sam zatekao gazdu kako sedi sa dvojicom gostiju, pije pivo i igra šah. Nisu se obazirali dok je moj otac umirao pred njihovim očima – objašnjava sin nastradalog Zorana Ljušića.

Nakon što su uzeli izjavu od sina nastradalog, policija je na informativni razgovor privela sve iz kafane "Rosulje mit", koji su se u tom trenutku našli u njoj. Jedan od gostiju, koji je ispijao pivo bio je upravo privedeni žandarm Željko Orović. No porodica ne želi nikoga da nepravdeno osuđuje dok policija ne da svoj sud.

- Ne želimo da grešimo dušu ili da našoj porodici stavaramo dodatne probleme - nastavlja utučeni sin. - Kada sam prvo uleteo u kafanu da pitam šta se desilo čuo sam da je bila svađa oko plaćanja jednog pića, ali nisam siguran. Nakon toga rekli su mi da se sapeo o suncobran i tako pao. Ne znam kako su mogli da se ponašaju kao da se ništa nije desilo?!

Policija je porodici potvrdila da je Zoran Ljušić davao znake života kada su tek došli, ali da je najverovatnije preminuo usled gušenja. Bezuspešna reanimacija trajala je više od pola sata, ali nesrećnom Zoranu nije bilo spasa.

Tokom sukoba 1999. godine porodica Ljušić izbegla je sa Kosova i Metohije i doselila se u izbegličke barake u beogradskom naselju Resnik. Zoran nije bio zaposlen jer je bio težak srčani bolesnik. Skromni dom delio je sa majkom, suprugom i troje odrasle dece.

Kako tvrde u porodici, Zoran nije bio konfliktna osoba i nije imao običaj da se do kasno zadržava u centru naselja, kao to je to bilo kobne večeri.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

19.09.2015 06:47

..."Srbi,cuvajte se sebe"... Davno je porucio jedini dokazani prijatelj Srba.Eto,jednoga nema a drugi se mirno vratio u kafanu da se napije.Verovatno igrajuci na onu kartu,kao imao je toliko promila alkohola u krvi da nije znao sta radi.Kad se setim novinskih izvestaja neki pripadnici zandarmerije mi dodju kao veoma incindentni "specijalci".Bio poznat kao problematican i niko nije reagovao.Moje iskreno saucesce porodici ubijenog.

ODGOVORITE