Дунга избацује цркву из бразилског тима!

Ако желите да чините добро не мора то цео свет да види! Наизглед небитно дружење у хотелу репрезентације имаће за последицу и увођење неких новиг правила.

Фудбал 20.09.2015 | 20:40
Дунга избацује цркву из бразилског тима!

Све има своје време и место, сматра селектор Бразила Дунга, који је после једног наизглед безазленог догађаја у хотелу репрезентације забранио играчима да убудуће доводе свештена лица у камп националног тима. До сада је то малтене била пракса, али се Дунга побунио када су на друштвеним мрежаме после пријатељске уткамице са САД 8. септембра почеле да излазе бројне фотографије репрезентативаца Селесаа са проповедником евангелистичке цркве Гиљермом Батистом.

Ништа спорно на њима. Никакви чудни ритуали. Али...
"У хотелу националном тима не дозвољавамо никакве религиозне обреде. Имамо собу где играчи могу да приме чланове породице и себи блиске љуе, али репрезентација није место у којем треба да се изражавају религиозни или политички статови", јасан је Дунга.
"Тај свештених није део овог тима. Посетио је играче без моје дозволе. Нисмо се тако договорили".

Међу најмање десеторицом учесника службе били су наравно и осведочени верници Кака и Давид Луиз. Селектор каже да нема ништа против тога, али упозорава да никоме неће бити дозвољено да другоме натура своје изборе.
"Ако желите да будете добри и чинити добро не морате то да објавите целом свету", категоричан је Дунга позивајуће играче да своје потребе испуњавају у своја четири зида.

Коментари / 0

Оставите коментар