Dunga izbacuje crkvu iz brazilskog tima!

Ako želite da činite dobro ne mora to ceo svet da vidi! Naizgled nebitno druženje u hotelu reprezentacije imaće za posledicu i uvođenje nekih novig pravila.

Fudbal 20.09.2015 | 20:40
Dunga izbacuje crkvu iz brazilskog tima!

Sve ima svoje vreme i mesto, smatra selektor Brazila Dunga, koji je posle jednog naizgled bezazlenog događaja u hotelu reprezentacije zabranio igračima da ubuduće dovode sveštena lica u kamp nacionalnog tima. Do sada je to maltene bila praksa, ali se Dunga pobunio kada su na društvenim mrežame posle prijateljske utkamice sa SAD 8. septembra počele da izlaze brojne fotografije reprezentativaca Selesaa sa propovednikom evangelističke crkve Giljermom Batistom.

Ništa sporno na njima. Nikakvi čudni rituali. Ali...
"U hotelu nacionalnom tima ne dozvoljavamo nikakve religiozne obrede. Imamo sobu gde igrači mogu da prime članove porodice i sebi bliske ljue, ali reprezentacija nije mesto u kojem treba da se izražavaju religiozni ili politički statovi", jasan je Dunga.
"Taj sveštenih nije deo ovog tima. Posetio je igrače bez moje dozvole. Nismo se tako dogovorili".

Među najmanje desetoricom učesnika službe bili su naravno i osvedočeni vernici Kaka i David Luiz. Selektor kaže da nema ništa protiv toga, ali upozorava da nikome neće biti dozvoljeno da drugome natura svoje izbore.
"Ako želite da budete dobri i činiti dobro ne morate to da objavite celom svetu", kategoričan je Dunga pozivajuće igrače da svoje potrebe ispunjavaju u svoja četiri zida.

Komentari / 0

Ostavite komentar