УЕФА оставила Хрватима само "минус један"!

Репрезентација Хрватске дефинитивно ће у финиш квалификација за ЕУРО 2016. ући са једним одузетим бодом.

Фудбал 20.09.2015 | 19:00
УЕФА оставила Хрватима само "минус један"!

Европска фудбалска унија (УЕФА) одбила је у петак жалбу Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) на одузимање бода због фашистичког испада на утакмици против Италије (1:1), одиграној 12. јуна.

Хрватска је кажњена због кукастог крста који је уочен на терену стадиона Пољуд у Сплиту, током меча Х групе квалификација за Европско првенство.

Осим "минус једним" бодом, Дисциплинска комисија УЕФА је одлучила да казни ХНС новчано, са 100.000 евра, као и одигравањем две званичне утакмице без присуства публике.

"Ватрени" са 14 бодова заузимају треће место у групи, иза Италије са 18 и Норвешке са 16. Ако и након последња два кола остану на тој позицији, највероватније ће морати у бараж, пошто ће само најбоља од девет трећепласираних селекција стећи право директног одласка на ЕУРО 2016.

Десетог октобра састаће се Азербејџан - Италија, Норвешка - Малта и Хрватска - Бугарска, а три дана касније Италија - Норвешка и Малта - Хрватска.

ХНС би наредних дана требало да изабере новог селектора, пошто је након пораза од Норвешке пре десетак дана смењен Нико Ковач.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

20.09.2015 17:26

Па ста сте друго оцекивали???То је сасвим НОРМАЛНО!!!

ОДГОВОРИТЕ