UEFA ostavila Hrvatima samo "minus jedan"!

Reprezentacija Hrvatske definitivno će u finiš kvalifikacija za EURO 2016. ući sa jednim oduzetim bodom.

Fudbal 20.09.2015 | 19:00
UEFA ostavila Hrvatima samo "minus jedan"!

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbila je u petak žalbu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) na oduzimanje boda zbog fašističkog ispada na utakmici protiv Italije (1:1), odigranoj 12. juna.

Hrvatska je kažnjena zbog kukastog krsta koji je uočen na terenu stadiona Poljud u Splitu, tokom meča H grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Osim "minus jednim" bodom, Disciplinska komisija UEFA je odlučila da kazni HNS novčano, sa 100.000 evra, kao i odigravanjem dve zvanične utakmice bez prisustva publike.

"Vatreni" sa 14 bodova zauzimaju treće mesto u grupi, iza Italije sa 18 i Norveške sa 16. Ako i nakon poslednja dva kola ostanu na toj poziciji, najverovatnije će morati u baraž, pošto će samo najbolja od devet trećeplasiranih selekcija steći pravo direktnog odlaska na EURO 2016.

Desetog oktobra sastaće se Azerbejdžan - Italija, Norveška - Malta i Hrvatska - Bugarska, a tri dana kasnije Italija - Norveška i Malta - Hrvatska.

HNS bi narednih dana trebalo da izabere novog selektora, pošto je nakon poraza od Norveške pre desetak dana smenjen Niko Kovač.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

20.09.2015 17:26

Pa sta ste drugo ocekivali???To je sasvim NORMALNO!!!

ODGOVORITE