Норвежани нестрпљиви: Русија није проблем

Норвешка се придружила санкцијама против Русије на препоруку ЕУ и САД, пише "Класекампен“.

Свијет 18.09.2015 | 20:30
Норвежани нестрпљиви: Русија није проблем

Међутим, Осло се труди да одржава, колико то ситуација дозвољава, што боље односе са Москвом.

Како наводи лист, Норвешка покушава да одржи везе са Русијом у више сфера, јер економија земље у великој мери зависи од сарадње у области управе рибним ресурсима у северним морима, као и у великом броју других билатералних питања.

Политика распиривања сукоба са Русијом изазвала је негативне економске последице за ову скандинавску земљу. Иако Норвешка покушава да очува ранији ниво сарадње, пише лист, приходи земље од извоза норвешке рибе, морских плодова и нафто-гасне технологије неумољиво падају.

Како наводи норвешки лист, време укидања санкција против Русије вероватно није далеко из политичких, а не економских мотива. Узимајући у обзир то да ситуација у Украјини почиње да се стабилизује, стварају се предуслови за промену политике.

Како сматра аутор чланка, Европа има више него довољно проблема и не треба погоршавати и тако мрачну слику лоших односа са Москвом. Зато је дошло време за отопљавање односа.

Извор: Спутник

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

З

18.09.2015 19:26

Ахахахахаха, врацај цим прије, готови смо без Русије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.19,Септембар 2015

19.09.2015 09:47

Европа све док буде слушала,Америку увек ће имати проблема.Норвеани мисле даје то,Србија па могу како хоћу,Русија је тврд орах,на њој ћу поломити зубе,јер Русија не цвика од белосвеских протува. Америка мисли да је,Русија,Ирак,Либија,Иран,Србија и да могу да раде шта хоће. Дошло је време да Америка мора да врати оно што је отимала у ратовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.09.2015 11:26

Само слијеп човјек не види колико је ЕУ економски пала на кољена због својих санкција које је увела Русији. Једино се још Њемци и Енглези држе. Скандинавци имају много зравији начин размишљања и много мање ефекта од форсирања Амера у вези санкција. Уствари овим санкцијама САД је хтио да уништи ЕУ а не Русију. Успјело им је. ЕУ никада није била и економско а поготово војно слабија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

19.09.2015 17:39

Да знас да Скандинавци воле висе Амере и Енглезе него десет Русија. Све емисије,филмови,серије,мода,економија,све се гледа само америцко,енглеско, Ја мислим да дису за Америку и Енглеску Да не вјерујес својим оцима.Русија вам је приказана исто ко и сирија,Ирак,авганистан,