Norvežani nestrpljivi: Rusija nije problem

Norveška se pridružila sankcijama protiv Rusije na preporuku EU i SAD, piše "Klasekampen“.

Svijet 18.09.2015 | 20:30
Norvežani nestrpljivi: Rusija nije problem

Međutim, Oslo se trudi da održava, koliko to situacija dozvoljava, što bolje odnose sa Moskvom.

Kako navodi list, Norveška pokušava da održi veze sa Rusijom u više sfera, jer ekonomija zemlje u velikoj meri zavisi od saradnje u oblasti uprave ribnim resursima u severnim morima, kao i u velikom broju drugih bilateralnih pitanja.

Politika raspirivanja sukoba sa Rusijom izazvala je negativne ekonomske posledice za ovu skandinavsku zemlju. Iako Norveška pokušava da očuva raniji nivo saradnje, piše list, prihodi zemlje od izvoza norveške ribe, morskih plodova i nafto-gasne tehnologije neumoljivo padaju.

Kako navodi norveški list, vreme ukidanja sankcija protiv Rusije verovatno nije daleko iz političkih, a ne ekonomskih motiva. Uzimajući u obzir to da situacija u Ukrajini počinje da se stabilizuje, stvaraju se preduslovi za promenu politike.

Kako smatra autor članka, Evropa ima više nego dovoljno problema i ne treba pogoršavati i tako mračnu sliku loših odnosa sa Moskvom. Zato je došlo vreme za otopljavanje odnosa.

Izvor: Sputnik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Z

18.09.2015 19:26

Ahahahahaha, vracaj cim prije, gotovi smo bez Rusije

ODGOVORITE
Name

Neđo.19,Septembar 2015

19.09.2015 09:47

Evropa sve dok bude slušala,Ameriku uvek će imati problema.Norveani misle daje to,Srbija pa mogu kako hoću,Rusija je tvrd orah,na njoj ću polomiti zube,jer Rusija ne cvika od belosveskih protuva. Amerika misli da je,Rusija,Irak,Libija,Iran,Srbija i da mogu da rade šta hoće. Došlo je vreme da Amerika mora da vrati ono što je otimala u ratovima.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.09.2015 11:26

Samo slijep čovjek ne vidi koliko je EU ekonomski pala na koljena zbog svojih sankcija koje je uvela Rusiji. Jedino se još Njemci i Englezi drže. Skandinavci imaju mnogo zraviji način razmišljanja i mnogo manje efekta od forsiranja Amera u vezi sankcija. Ustvari ovim sankcijama SAD je htio da uništi EU a ne Rusiju. Uspjelo im je. EU nikada nije bila i ekonomsko a pogotovo vojno slabija

ODGOVORITE
Name

Julio

19.09.2015 17:39

Da znas da Skandinavci vole vise Amere i Engleze nego deset Rusija. Sve emisije,filmovi,serije,moda,ekonomija,sve se gleda samo americko,englesko, Ja mislim da disu za Ameriku i Englesku Da ne vjerujes svojim ocima.Rusija vam je prikazana isto ko i sirija,Irak,avganistan,