ПЛ БиХ: Радник преслаб за Сарајево - 0:3!

У првом мечу деветог кола Премијер лиге БиХ у Бијељини Радник је дочекао актуелног шампиона и провео се као бос по трњу. Сарајево је коначно одиграло како се очекује и славило убједљив тријумф.

Фудбал 18.09.2015 | 21:20
ПЛ БиХ: Радник преслаб за Сарајево - 0:3!

Први меч деветог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине донио је убједљив тријумф актуелног шампиона Сарајева, први за бордо тим ове сезоне ван "Кошева".

РАДНИК - САРАЈЕВО 0:3 (0:1)
/Велкоски 10, Бенко 52, Окић 66/

Да фудбалере из Сарајева на Градском стадиону у Бијељини интересују само три бода, потврдио је Марио Барић већ у трећем минуту меча. Искусни дефанзивац распалио је по лопти са двадесетак метара, али је само уздрмао пречку гола Асмира Авдукића.

Ипак, седам минута касније, некадашњи репрезентативац БиХ на голу Радника био је немоћан. Леон Бенко послао је лопту за Крсту Велкоског, који је уз помоћ пречке постигао погодак и донио предност бордо тиму. Македонском интернационалцу био је ово трећи гол у текућој сезони.

Могао је Бенко у 20. минуту да подупла предност гостију, али је овај пут Авдукић одличном интервенцијом спасио свој гол у ситуацији "један на један".

Ипак, на почетку другог дијела игре Бенко се искупио за промашај и подуплао вођство Сарајева. Искусни нападач наставио је да решета противничке мреже.

Шестим голом у сезони осамосталио се на челу табеле, а прилику да га стигну током викенда имаће Мерсудин Ахметовић (Слобода) и Вагнер Сантос Лаго (Широки Бријег), који су до овог кола пет пута били стријелци.

Надмоћ Сарајева потврдио је Шевко Окић трећим голом за госте у 66. минуту и поставио коначних 0:3.

Овим тријумфом фудбалери које са клупе привремено води Алмир Хуртић, након што је Џенан Ушчуплић добио отказ, престигли су данашњег ривала на табели и са 16 бодова тренутно заузимају треће мјесто на табели.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 9. КОЛО:

Радник - Сарајево 0:3 (0:1)
/Велкоски 10, Бенко 52, Окић 66/

Субота:
Рудар Приједор - Широки Бријег (16)
Витез - Травник
Вележ - Олимпик
Борац - Зрињски (19)

Недјеља:
Славија - Челик (16)
Жељезничар - Дрина
Младост - Слобода

ТАБЕЛА: Зрињски 20, Слобода 17, Сарајево (+1) 16, Радник (+1) 15, Широки Бријег 14, Челик 13, Славија 12, Жељезничар 11, Борац 9, Олимпик 9, Рудар Приједор 8, Младост 8, Травник 7, Витез 7, Дрина 6, Вележ 4.

Коментари / 0

Оставите коментар