PL BiH: Radnik preslab za Sarajevo - 0:3!

U prvom meču devetog kola Premijer lige BiH u Bijeljini Radnik je dočekao aktuelnog šampiona i proveo se kao bos po trnju. Sarajevo je konačno odigralo kako se očekuje i slavilo ubjedljiv trijumf.

Fudbal 18.09.2015 | 21:20
PL BiH: Radnik preslab za Sarajevo - 0:3!

Prvi meč devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donio je ubjedljiv trijumf aktuelnog šampiona Sarajeva, prvi za bordo tim ove sezone van "Koševa".

RADNIK - SARAJEVO 0:3 (0:1)
/Velkoski 10, Benko 52, Okić 66/

Da fudbalere iz Sarajeva na Gradskom stadionu u Bijeljini interesuju samo tri boda, potvrdio je Mario Barić već u trećem minutu meča. Iskusni defanzivac raspalio je po lopti sa dvadesetak metara, ali je samo uzdrmao prečku gola Asmira Avdukića.

Ipak, sedam minuta kasnije, nekadašnji reprezentativac BiH na golu Radnika bio je nemoćan. Leon Benko poslao je loptu za Krstu Velkoskog, koji je uz pomoć prečke postigao pogodak i donio prednost bordo timu. Makedonskom internacionalcu bio je ovo treći gol u tekućoj sezoni.

Mogao je Benko u 20. minutu da podupla prednost gostiju, ali je ovaj put Avdukić odličnom intervencijom spasio svoj gol u situaciji "jedan na jedan".

Ipak, na početku drugog dijela igre Benko se iskupio za promašaj i poduplao vođstvo Sarajeva. Iskusni napadač nastavio je da rešeta protivničke mreže.

Šestim golom u sezoni osamostalio se na čelu tabele, a priliku da ga stignu tokom vikenda imaće Mersudin Ahmetović (Sloboda) i Vagner Santos Lago (Široki Brijeg), koji su do ovog kola pet puta bili strijelci.

Nadmoć Sarajeva potvrdio je Ševko Okić trećim golom za goste u 66. minutu i postavio konačnih 0:3.

Ovim trijumfom fudbaleri koje sa klupe privremeno vodi Almir Hurtić, nakon što je Dženan Uščuplić dobio otkaz, prestigli su današnjeg rivala na tabeli i sa 16 bodova trenutno zauzimaju treće mjesto na tabeli.

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Radnik - Sarajevo 0:3 (0:1)
/Velkoski 10, Benko 52, Okić 66/

Subota:
Rudar Prijedor - Široki Brijeg (16)
Vitez - Travnik
Velež - Olimpik
Borac - Zrinjski (19)

Nedjelja:
Slavija - Čelik (16)
Željezničar - Drina
Mladost - Sloboda

TABELA: Zrinjski 20, Sloboda 17, Sarajevo (+1) 16, Radnik (+1) 15, Široki Brijeg 14, Čelik 13, Slavija 12, Željezničar 11, Borac 9, Olimpik 9, Rudar Prijedor 8, Mladost 8, Travnik 7, Vitez 7, Drina 6, Velež 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar