Видео: Прича о Партизановој школи... из угла странаца

Фудбалски сајт "Цопа90" направио репортажу о Партизановој фудбалској школи, званично другој у Европи. Погледајте!

Фудбал 20.09.2015 | 16:20
Видео: Прича о Партизановој школи... из угла странаца

Партизанова фудбалска школа надалеко је чувена у Европи и свету. Из ње је изашло много фудбалера који су потом правили каријере што у домаћим, тако и у иностраним клубовима.

Фудбалски сајт Цопа90 донео је причу о Партизану, али и о његовој школи, посебно апострофирајући младог Андрију Живковића, као последњег изданка те својеврсне академије фудбала.

У репортажи су за Цопа90 говорили Момчило Вукотић, легендарни фудбалер Партизана и донедавно директор Омладинске школе, као и бивши фудбалер Партизана и селектор "златних орлића" са Новог Зеланда Вељко Пауновић.

Говорило се о "Партизановим бебама" из 60-их година, и о давнашњем опредељењу клуба да из својих извора "црпи" снагу за стварање тима.

"Један од темељних принципа приликом оснивања клуба није био освајање трофеја, већ, пре свега, квалитетан, забава, атрактиван фудбал", рекао је дугогодишњи навијач Партизана Душан Михајиловић.

"У новијој историји српског фудбала, Партизан је далеко најуспешнији клуб. Погледајте само колико талената производи Партизан и где играју све ти играчи. Не знам како им то успева, али им успева! И нека настави тако", каже новинар "Цопа90" на крају репортаже.

Погледајте репортажу...

Коментари / 0

Оставите коментар