Video: Priča o Partizanovoj školi... iz ugla stranaca

Fudbalski sajt "Copa90" napravio reportažu o Partizanovoj fudbalskoj školi, zvanično drugoj u Evropi. Pogledajte!

Fudbal 20.09.2015 | 16:20
Video: Priča o Partizanovoj školi... iz ugla stranaca

Partizanova fudbalska škola nadaleko je čuvena u Evropi i svetu. Iz nje je izašlo mnogo fudbalera koji su potom pravili karijere što u domaćim, tako i u inostranim klubovima.

Fudbalski sajt Copa90 doneo je priču o Partizanu, ali i o njegovoj školi, posebno apostrofirajući mladog Andriju Živkovića, kao poslednjeg izdanka te svojevrsne akademije fudbala.

U reportaži su za Copa90 govorili Momčilo Vukotić, legendarni fudbaler Partizana i donedavno direktor Omladinske škole, kao i bivši fudbaler Partizana i selektor "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda Veljko Paunović.

Govorilo se o "Partizanovim bebama" iz 60-ih godina, i o davnašnjem opredeljenju kluba da iz svojih izvora "crpi" snagu za stvaranje tima.

"Jedan od temeljnih principa prilikom osnivanja kluba nije bio osvajanje trofeja, već, pre svega, kvalitetan, zabava, atraktivan fudbal", rekao je dugogodišnji navijač Partizana Dušan Mihajilović.

"U novijoj istoriji srpskog fudbala, Partizan je daleko najuspešniji klub. Pogledajte samo koliko talenata proizvodi Partizan i gde igraju sve ti igrači. Ne znam kako im to uspeva, ali im uspeva! I neka nastavi tako", kaže novinar "Copa90" na kraju reportaže.

Pogledajte reportažu...

Komentari / 0

Ostavite komentar