Ко је Загрепчанин из сјенке на клупи Србије?!

"Јутарњи лист" доноси причу о Горану Бједову, асистенту Саше Ђорђевића у репрезентацији Србије.

Кошарка 19.09.2015 | 14:20
Ко је Загрепчанин из сјенке на клупи Србије?!

Он је рођен у Загребу, где му и данас живе родитељи. Горан Бједов покушао је у родној земљи да изгради тренерску каријеру, али није успео, па се отиснуо у Италију. Тамо је упознао Александра Ђорђевића и после сарадње у Бенетону постао је важан шраф у српској репрезентативној машинерији.

Хрватски "Јутарњи лист" направио је у причу са њим о томе како је од анонимног тренера стигао до клупе вицешампиона света.

Бједов (44) је због повреде рано прекинуо играчку каријеру. Радио је потом у омладинској школи Зрињевца, а издржао је и једну сезону у Б тиму Цибоне водећи са Зубчићем и Радошевићем, али је због велике кризе напустио клуб и обрео се у Италији.

Тамо је седам година био у Снајдеру, где је прошао пут од шефа омладинског погона до асистента у првој екипи, а пошто је потписао уговор за главног тренера, клуб је пропао.

Онда је 2011. прешао у Бенетон, где је упознао и започео сарадњу са Сашом Ђорђевићем.

"У Тревизу сам му био помоћник и од тада нисмо престали да сарађујемо. Исто размишљамо, понекад н не треба много да причамо како бисмо сазнали како други размишља. И прошле године сам учествовао у припремама, када је Србија стигла до сребра на Светском купу. Свакодневно смо се чули, али због обавеза у Италији нисам могао да путујем у Шпанију. Ове године моја главна улога је координација два скаута и организација тренинга заједно са Сашом", објаснио је Бједов.

Без обзира на то што су му родитељи и даље у Хрватској, а он је у стручном штабу Србије, каже да није превише размишљао о евентуланом дуелу те две селекције на Еуробаскету.

"На страну све што носи таква утакмица, али моје пријатељство са Сашом је велико и није било никаквог двоумљења када ме је позвао да сарађујемо у репрезентацији Србије. Једини циљ нам је да наша екипа игра што боље и засад нам то иде од руке. Као што ћемо од следеће недеље радити све што је у нашој могућности да Панатинаикос игра што боље".

Каже да је посвећен само успеху "орлова".

"Мало сам размишљао о мечу Србија - Хрватска док је постојала могућност, али кад дође утакмица размишљаш само о победи. Није ми било важно је ли то Хрватска или Чешка. Нисам се бавио ничим изван спорта. Посвећен сам само нашој екипи."

И то је једини циљ...

"Постоји велико заједништво да се изборе Олимпијске игре и сваки играч и члан тима је посвећен том циљу. Понекад утакмицу добије играч који иначе не улази, попут Симоновића, а побеђујемо и кад наш најбољи играч Теодосић шутира 17 посто", рекао је Горан Бједов.

Коментари / 0

Оставите коментар