Ko je Zagrepčanin iz sjenke na klupi Srbije?!

"Jutarnji list" donosi priču o Goranu Bjedovu, asistentu Saše Đorđevića u reprezentaciji Srbije.

Košarka 19.09.2015 | 14:20
Ko je Zagrepčanin iz sjenke na klupi Srbije?!

On je rođen u Zagrebu, gde mu i danas žive roditelji. Goran Bjedov pokušao je u rodnoj zemlji da izgradi trenersku karijeru, ali nije uspeo, pa se otisnuo u Italiju. Tamo je upoznao Aleksandra Đorđevića i posle saradnje u Benetonu postao je važan šraf u srpskoj reprezentativnoj mašineriji.

Hrvatski "Jutarnji list" napravio je u priču sa njim o tome kako je od anonimnog trenera stigao do klupe vicešampiona sveta.

Bjedov (44) je zbog povrede rano prekinuo igračku karijeru. Radio je potom u omladinskoj školi Zrinjevca, a izdržao je i jednu sezonu u B timu Cibone vodeći sa Zubčićem i Radoševićem, ali je zbog velike krize napustio klub i obreo se u Italiji.

Tamo je sedam godina bio u Snajderu, gde je prošao put od šefa omladinskog pogona do asistenta u prvoj ekipi, a pošto je potpisao ugovor za glavnog trenera, klub je propao.

Onda je 2011. prešao u Beneton, gde je upoznao i započeo saradnju sa Sašom Đorđevićem.

"U Trevizu sam mu bio pomoćnik i od tada nismo prestali da sarađujemo. Isto razmišljamo, ponekad n ne treba mnogo da pričamo kako bismo saznali kako drugi razmišlja. I prošle godine sam učestvovao u pripremama, kada je Srbija stigla do srebra na Svetskom kupu. Svakodnevno smo se čuli, ali zbog obaveza u Italiji nisam mogao da putujem u Španiju. Ove godine moja glavna uloga je koordinacija dva skauta i organizacija treninga zajedno sa Sašom", objasnio je Bjedov.

Bez obzira na to što su mu roditelji i dalje u Hrvatskoj, a on je u stručnom štabu Srbije, kaže da nije previše razmišljao o eventulanom duelu te dve selekcije na Eurobasketu.

"Na stranu sve što nosi takva utakmica, ali moje prijateljstvo sa Sašom je veliko i nije bilo nikakvog dvoumljenja kada me je pozvao da sarađujemo u reprezentaciji Srbije. Jedini cilj nam je da naša ekipa igra što bolje i zasad nam to ide od ruke. Kao što ćemo od sledeće nedelje raditi sve što je u našoj mogućnosti da Panatinaikos igra što bolje".

Kaže da je posvećen samo uspehu "orlova".

"Malo sam razmišljao o meču Srbija - Hrvatska dok je postojala mogućnost, ali kad dođe utakmica razmišljaš samo o pobedi. Nije mi bilo važno je li to Hrvatska ili Češka. Nisam se bavio ničim izvan sporta. Posvećen sam samo našoj ekipi."

I to je jedini cilj...

"Postoji veliko zajedništvo da se izbore Olimpijske igre i svaki igrač i član tima je posvećen tom cilju. Ponekad utakmicu dobije igrač koji inače ne ulazi, poput Simonovića, a pobeđujemo i kad naš najbolji igrač Teodosić šutira 17 posto", rekao je Goran Bjedov.

Komentari / 0

Ostavite komentar